Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford E-Tourneo Custom – Akčný vstup do segmentu elektro dodávok

Ford Tourneo Custom odhalilďalšiu verziu pohonu. Dieselový a plug-in hybrid dopĺňa plne elektrická verzia. Prvé kusy by mali byť zákazníkom dodané v polovici roku 2023.Najpredávanejšia dodávka v Európe je už teda dostupná aj v elektrickej verzii.

Na jar tohto roka Ford oznámil svoj plán mať v roku 2024 na európskom trhu deväť elektromobilov. Súčasťou tejto skupiny sú zástupcovia radov Transit a Tourneo, teda tzv. dodávok v úžitkových i osobných formách.

Ford E-Tourneo Custom nie je nič iné ako pohodlný prepravník cestujúcich s elektrickým pohonom. Auto bude ponúkané v dvoch dĺžkach na výber a variantoch, ktoré sa líšia charakterom.

Okrem štandardnej verzie bude v ponuke aj terénna verzia Active. Bez ohľadu na verziu a veľkosť sú v kabíne vždy tri rady sedadiel, do ktorých sa zmestí celkovo osem osôb. Auto môže byť veľmi bohato vybavené vrátane 14-reproduktorového audiosystému, panoramatickej strechy či multimédií s 13-palcovou obrazovkou a systémom SYNC.

Najdôležitejší je však pohon. V E-Tourneo Custom dostaneme 218 koní a batériu s kapacitou 74 kWh. Maximálny deklarovaný dojazd v súlade s cyklom WLTP je 370 km a maximálny podporovaný nabíjací výkon je 125 kW.

Ako sa na elektrický Ford patrí, na palube môže byť aj systém Ford Power Pro , ktorý umožňuje napájať externé zariadenia výkonom 2,3 kW. Celkom dobre vyzerá aj maximálna ťažná kapacita dve tony. Na podrobnú poľskú špecifikáciu, ako aj na ceny si musíme ešte chvíľu počkať. Dá sa predpokladať, že nepôjde o lacné auto.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov