Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai a MS 2022: Ekologická flotila

Pre túto športovú akciu v Katare poskytne Hyundai aj 10 elektrobusov Elec City.

Koncern Hyundai, oficiálny sponzor futbalových majstrovstiev sveta 2022 v Katare, podporí organizátorov v snahe dosiahnuť cieľ uhlíkovej neutrality. Poskytne preto ekologické vozidlá, ktoré zaistia 50 percent osobnej prepravy v rámci finálového turnaja.

Organizátori FIFA World Cupu 2022, ktorý sa koná po prvý raz v histórii v arabskej krajine, tak budú mať vo svojej flotile tak veľké zastúpenie ekologických vozidiel. Kórejská značka poskytne flotilu s celkovým počtom  616 vozidiel. Z toho bude 446 osobných automobilov, pričom mierne nadpolovičnú väčšinu (226 vozidiel) tvoria modely s výhradne elektrickým alebo hybridným pohonom.

Pre túto športovú akciu, ktorá sa vyvrcholí 18. decembra v Katare, poskytne Hyundai aj desať elektrických autobusov Elec City. Ázijský koncern pripravil špeciálne organizovaný systém, ktorý zaistí stabilnú prevádzku elektromobilov. Spoločnosť poskytne na prepravu VIP hostí a pracovníkov FIFA modely Hyundai IONIQ 5, Sonata HEV, Tucson HEV, KONA HEV, Genesis G80 EV a GV70 EV. Novinárov a zástupcov médií budú prepravovať autobusy Elec City.

„Hyundai a FIFA vynakladajú spoločne obrovské úsilie, aby sa tohtoročný turnaj stal trvale udržateľným úspechom vďaka využitiu čistej mobility. Od poskytnutia našich ekologických hybridných vozidiel a batériových elektromobilov pre cestnú premávku si sľubujeme, že dosiahneme náš spoločný cieľ, a majstrovstvá sveta vo futbale v Katare bude víťazstvom pre planétu Zem i ľudstvo,“ tvrdí Jaehoon Chang prezident a generálny riaditeľ, Hyundai Motor Company.

Spoločnosť bude navyše prevádzkovať asistenčnú nabíjaciu službu prípadne vybitým elektromobilom pomocou inovatívnej funkcie V2L (Vehicle-to-Load) v dvoch batériových elektromobiloch IONIQ 5. FIFA poskytne na parkoviskách v katarskej metropole Dauhá nabíjačky elektromobilov s výkonom 100 až 150 kW pre zaistenie nepretržitej prevádzky využívaných automobilov. Hyundai bude prevádzku flotily vozidiel monitorovať v reálnom čase.

V prípade akýchkoľvek porúch alebo nehôd zaistí rýchlu pomoc, napríklad privolaním záchranných služieb, odstránením problému alebo kontrolou vozidiel. Spoločnosť tiež využije službu riadenia prevádzky vozidiel v reálnom čase, ktorá zlepší kvalitu služieb vozidlového parku. Systém detekuje nehody alebo poruchy vozidiel v reálnom čase a spája v jeden celok všetky procesy od parkovania, cez privolanie záchranných služieb až po opravy alebo poskytnutie pomocou pri nehode.

 

-jj- zdroj a foto: Hyundai

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov