Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


OSRAM: Dobré osvetlenie = ľahšia práca v dielni

Spoločnosť Osram v súčasnosti ponúka viac ako tucet modelov s rôznymi špecifikáciami a aplikáciami.

Inšpekčné LED svietidlá sú univerzálne nástroje na presnú prácu a individuálny dizajn každého výrobku je prispôsobený rôznym úlohám. Majú ohybné a otočné časti, takže svetlo môžete nasmerovať tam, kam potrebujete. Okrem toho majú nastaviteľnú intenzitu svetelného výkonu a môžu tak prispôsobiť jas vašim preferenciám. Indikátor batérie vás upozorní, keď je potrebné svietidlo dobiť, a praktické magnety a háčiky uľahčujú pripevnenie počas náročnej práce.

 

Pri práci v ťažko prístupných miestach sú najlepšie svietidlá s úzkou hlavou. V sortimente Osram medzi ne patria LEDinspect Slimline 250, Slim 500, Slim Max 1000, Fast Charge Slim 500, Pocket 200, Pocket Pro 400 alebo Pocket B200. Každé z nich má dva režimy osvetlenia. Základný, kde sa svetelný tok pohybuje od 40 do 100 lm, a maximálny, kde hodnota svetelného toku dosahuje hodnotu uvedenú v názve modelu. Napríklad v prípade modelu Slim 500 je to 500 lm. Doba prevádzky po nabití batérie dosahuje až 10,5 h (v prípade Slim Max 1000). Všetky uvedené svietidlá možno dobíjať pomocou kábla USB- C (výnimkou je Pocket B200, ktoré vyžaduje tri batérie AAA). Svietidlá sú odolné voči prachu, vode, a dokonca aj nárazom.

Viac info: https://www.osram.sk/am/automotive-care-a-equipment/inspection_lights.jsp

Ďalšiu skupinu inšpekčných LED svietidiel tvoria výrobky tradičného tvaru – Fast Charge Pro 500, Twist 250, Max 500 a Mini 250. Rovnako ako pri svietidlách s úzkou hlavou je číslo v označení výrobku maximálny svetelný tok, ktorého dosahujú. Svietidlo Fast Charge Pro 500, ako už názov napovedá, sa nabije bleskovo rýchlo – trvá to len 60 minút. Po nabití vydrží svietiť až 7 hodín a svetelný tok dosahuje 500 lúmenov. Aj tradične tvarované svietidlá sú odolné voči vode, prachu a nárazom.

Sortiment LEDinspect zahŕňa aj dielenské svetlá, ktoré sa používajú na osvetlenie väčšieho priestoru, napríklad celého motora alebo podvozku. V tejto skupine nájdete svietidlo LEDinspect Pro Bonnet 1400, ktoré je dobre známe a oceňované mechanikmi na celom svete. A potom je tu akumulátorom napájaný, dobíjateľný LEDinspect Utility1000, ktorý napriek maximálnemu svetelnému toku 1000 lúmenov nepotrebuje na prevádzku externý zdroj napájania.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov