Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai IONIQ 5 bude slúžiť počas MS vo futbale ako pojazdná nabíjačka

Hyundai, ktorý je oficiálnym sponzorom tohtoročného FIFA World Cup 2022, pomôže najväčšiemu svetovému futbalovému turnaju dosiahnuť jeho stanovený cieľ – byť uhlíkovo neutrálnym podujatím. Automobilka poskytne počas konania šampionátu flotilu svojich nízkoemisných vozidiel, ktoré budú slúžiť aj na prepravu osôb.

Celkovo bude flotila Hyundai vozidiel na tohtoročných majstrovstvách sveta vo futbale, ktoré sa konajú v Katare od 20.11. do 18.12., pozostávať zo 616 vozidiel. Osobných vozidiel bude 446, z čoho viac ako polovicu (226 kusov) tvoria hybridné elektrické (HEV) a batériové elektrické (BEV) modely. Hyundai tiež zabezpečí mobilitu pre hostí prostredníctvom 10 elektrických autobusov Elec City.

Z modelov, ktoré sa predávajú aj v Európe, budú počas turnaja využité plne elektrický IONIQ 5 a hybridné modely TUCSON HEVKONA HEV. Na cestách v Katare však nebudú chýbať ani hybridná SONATA a elektrické modely značky Genesis G80 EV a GV70 EV, ktoré poslúžia na prepravu VIP hostí a zamestnancov FIFA. Elektrické autobusy Elec City sa postarajú o pohodlný transport zástupcov médií.

Nabíjačky na kolesách

Hyundai bude počas podujatia prevádzkovať aj nabíjacie služby pre batériové elektrické vozidlá. Flexibilnú a rýchlu pomoc pri potrebe dobitia poskytnú dve vozidlá IONIQ 5, ktoré budú vďaka svojej inovatívnej funkcii Vehicle-to-Load (V2L) slúžiť ako mobilné nabíjačky. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zasa zabezpečí nabíjacie stanice s výkonom 100 kW – 150 kW, ktoré budú umiestnené na parkoviskách v katarskej Dohe.

Viac informácií o zaujímavých aktivitách Hyundai pred a počas futbalových majstrovstiev sveta nájdete na stránkach Goal of the Century.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov