Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Zero DSR/X – Žeby najlepší elektrický Adventure bike?

Spoločnosť Zero opäť posúva hranice v oblasti elektrických vozidiel a do svojho rastúceho modelového radu – ktorý už teraz tvorí najväčšiu ponuku plne elektrických „dospelých“ motocyklov – pridáva prvý skutočne elektrický adventure model na svete.

Zero Motorcycles predstavila novinky svojho modelového radu 2023, na čele s úplne novým modelom DSR/X. Ten ponúka úplne všestranný zážitok z jazdy a je najnovším modelom značky, ktorá definovala kategóriu elektrických motocyklov. Nový model využíva  batérie Z-Force, tiché motory ZF a operačný systém Cypher III+, aby ponúkol ten najlepší zážitok z dobrodružnej športovej jazdy na svete.

„Naši zákazníci a fanúšikovia už roky žiadajú adventure motocykel značky Zero,“ povedal Abe Azkenazi, technický riaditeľ spoločnosti Zero Motorcycles. „Investovali sme viac ako 100 000 hodín vývoja do návrhu motocykla, ktorý naplní očakávania našich zákazníkov a splní poslanie spoločnosti Zero prepísať definíciu zážitku z jazdy.”

DSR/X má úplne nový motor Z-Force 75-10X, ktorý produkuje ohromujúcich 225 Nm krútiaceho momentu a batériu Z-Force 17,3 kWh Power Pack, pričom oba tieto komponenty nastavujú nové špičkové výkonové štandardy pre značku Zero. DSR/X má úplne prepracovaný rám a architektúru komponentov, ktoré umožnili zväčšiť svetlú výšku, predné odpruženie s výškou zdvihu takmer 200 mm a možnosťou ručného nastavenia, ako aj tri integrované úložné priestory, čo z neho robí skutočný adventure motocykel.

„Úplne prvým produktom spoločnosti Zero Motorcycles bol terénny motocykel. Naše korene sú pevne zasadené do offroadového priestoru,“ povedal Sam Paschel, CEO spoločnosti Zero Motorcycles. „DSR/X stavia na tomto dedičstve kombináciou špičkovej technológie EV so srdcom tradičného remeselného spracovania motocyklov a dáva zážitku z jazdy na adventure motocykli nový rozmer.“

Aj keď model DSR/X nadväzuje na počiatky spoločnosti Zero Motorcycles, zároveň predstavuje novú generáciu všestranných motocyklov a chváli sa radom moderných funkcií. DSR/X, riadený najpokročilejším operačným systémom na svete, Cypher III+, je vôbec prvým elektrickým motocyklom, ktorý využíva paket Bosch Motorcycle Stability Controls s offroadovými schopnosťami. Táto technológia, optimalizovaná špeciálne pre jedinečnú rýchlosť a odozvu elektrického motora Zero, zaručuje stabilitu a trakciu na akomkoľvek povrchu. Offroadový systém Bosch zahŕňa kombinovaný brzdový systém brzdenia pre lepšie využitie účinnosti bŕzd a funkciu Vehicle Hold, ktoré poskytuje istotu a stabilitu aj na tých najstrmších svahoch. Model DSR/X je tiež vybavený sadou funkcií, ktoré sú dostupné iba u produktov Zero Motorcycles a sú založené na 16 rokoch a 165 miliónoch míľ skúseností s operačným systémom Cypher III+. Medzi ne patrí režim Park, čo je funkcia pomalého spätného chodu a jazdy vpred, užitočná pri manévrovaní v úzkych alebo strmých priestoroch. Motocykel je vybavený najrýchlejším nabíjaním na trhu vďaka nabíjaniu z palubného nabíjacieho systému 6,6 kW. A konečne, DSR/X je tiež kompatibilný s mobilnou aplikáciou Zero Motorcycles. Tá umožňuje majiteľom ovládať takmer neobmedzené množstvo jazdných vlastností, od rýchlosti po krútiaci moment, a dokonca aj funkciu rekuperácie batérie. DSR/X je vybavený modulom Cellular Connectivity Module (CCM), ktorý môže užívateľom aplikácie zasielať upozornenia na čokoľvek, od informácií o nabíjaní, páde motocykla alebo iných zmenách stavu.

Okrem už aj tak bezkonkurenčných možností customizácie je možné k modelu DSR/X vyberať z ponuky sofistikovaných doplnkov a príslušenstva, ktoré pripravia jazdcov na akékoľvek dobrodružstvo. Kolekcia voliteľného príslušenstva zahŕňa bočné kufre, spodné kryty, plexištíty, kryty, horné a bočné kufre a mnoho ďalšieho. Časť úložných priestorov modelu DSR/X je možné nahradiť prídavnou batériou Power Tank, ktorá zvýši celkovú kapacitu na takmer 21 kWh, alebo za modul rýchleho nabíjania, ktorý zníži minimálnu dobu nabíjania na približne jednu hodinu.

„DSR/X je motocykel, ktorý má európsku motocyklovú kultúru vo svojej DNA,“ hovorí Umberto Uccelli, VP & MD Zero Motorcycles EMEA. „Je to duálny športový motocykel, ktorý zodpovedá požiadavkám jazdcov v najdôležitejšom európskom segmente motocyklov.” Model DSR/X je k dispozícii vo farbách Sage Green a White Pearl.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov