Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Yaris Cross GR SPORT – Malá dávka športovosti aj v najmenšom crossoveri

Toyota Yaris Cross GR SPORT s exkluzívnymi prvkami exteriéru a interiéru a odlišne naladeným odpružením v prospech ostrejšieho a atraktívnejšieho ovládania má potenciál osloviť ešte širšiu skupinu záujemcov, pričom nadviaže na úspechy už etablovaných verzií Corolla, Toyota C-HR a Yaris GR SPORT.

Pri pohľade zvonka rozpoznáme nový Yaris GR SPORT podľa nových 18-palcových zliatinových kolies s desiatimi lúčmi a brúsenými povrchmi. Športové detaily zahŕňajú nový zadný difúzor a mriežku chladiča s exkluzívnym (za tepla lisovaným) vzorom rastra vo vyhotovení s čiernym lakom a decentným označením GR. Charakteristickým odtieňom verzie GR SPORT je nový odtieň Sivá Dynamic, ktorú si možno zvoliť aj vo dvojfarebnom vyhotovení v kombinácii s kontrastnou čiernou strechou a stĺpikmi.

Predné športové sedadlá zaujmú novým sivým čalúnením s červeným prešívaním, pričom podobné výrazné prešívanie je použité aj na volante a hlavici radiacej páky. Nápadné logo GR skrášľuje hlavové opierky predných sedadiel, tlačidlo spúšťania motora, panel združených prístrojov i volant a ďalej sú použité modrosivé dekory vo výplniach dverí a v oblasti prístrojového panela, vyhradené iba pre GR SPORT.

Jazdné schopnosti GR SPORT ešte zlepšuje odlišne naladený systém odpruženia pre lepšie reakcie riadenia, potlačenie náklonov a zlepšenie priľnavosti. K praktickosti prispievajú zadné sedadlá delené a sklopné v pomere 40:20:40 a delená/sklopná podlaha batožinového priestoru umožňujúca zväčšiť priestor pre náklad z 397 litrov (pri nesklopených sedadlách) až na maximálnych 1 097 litrov. Vďaka rozumnému obstavaniu priestoru sa podarilo maximalizovať miesto v kabíne pri zachovaní kompaktných vonkajších rozmerov, ktoré sú ideálne na obratný pohyb v mestskej premávke.

Yaris Cross GR SPORT predstavuje vyššiu líniu výbavy po boku verzií Yaris Cross Executive a Adventure, a tak sa pýši dlhým zoznamom štandardnej výbavy vrátane dvojzónovej klimatizácie, vyhrievania predných sedadiel a tmavého tónovania zadných okien. Výbava verzie GR SPORT ďalej zahŕňa pokročilé systémy Toyota T-Mate pre aktívnu bezpečnosť a podporu riadenia.

Toyota Yaris Cross – Hybridná štvorkolka

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov