Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Polestar 6: Elektrický roadster (s dronom)

Švédska prémiová značka Polestar sa čoraz viac udomácňuje na trhu ako významný producent elektromobilov. Najnovší Polestar 6 bude elektrický roadster.

Začiatkom tohto roku predstavil Polestar koncept elektrického roadsteru O2. Vďaka veľmi dobrej odozve verejnosti sa v Polestare rozhodli, že z neho urobia výrobný model pod označením Polestar 6. Auto bude stavať na 800V architektúre, podobne ako Polestar 5.

Okrem iného ponúkne dva elektromotory s celkovým výkonom 650 kW a zrýchlenie z pokoja na stovku za 3,2 s pri maximálnej rýchlosti 250 km/h. Výroba nového elektromobilu Polestar 6 ale nezačne skôr, než v kalendárnom roku 2026.

Polestar najskôr vyrobí 500 exemplárov špeciálnej edície Polestar 6 LA Concept Edition v exkluzívnej farbe Sky Blue, s koženým interiérom a jedinečnými 21-palcovými kolesami. Či sa do výbavy dostane aj lietajúci dron, ktorý udivoval v prípade pôvodného konceptu, zatiaľ nie je jasné.

Značka Polestar  najskôr predstavila plug-in hybrid Polestar 1, neskôr elektromobil Polestar 2. V októbri je v pláne prvý SUV elektromobil Polestar 3 s dojazdom cez 600 km vybavený okrem iného LiDARom. Okrem toho avizovala severská značka príchod elektrického SUV Polestar 4 a Polestar 5.

 

jj-, zdroj a foto: Polestar

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov