Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nové autá sú drahšie, automobilky majú menšie zisky!

Určite aj vy ste počuli, alebo rovno pocítili, že nové autá extrémne rýchlo rastú na cene. Aj napriek enormne vyššej cene majú automobilky menší prevádzkový zisk. Smutným príkladom je Škoda, ktorá si pohoršila o približne 30%.

Prevádzkový zisk automobilky Škoda Auto za prvých šesť mesiacov tohto roku klesol na 676 miliónov eur  z minuloročných porovnateľných 974 miliónov eur. Pokles spôsobili hlavne vyššie náklady na výrobu a nepriaznivý vývoj výmenných kurzov. Na výsledky má vplyv aj rusko-ukrajinský konflikt. Vo svojej výsledkovej správe to oznámil materský koncern Volkswagen.

Škoda Enyaq – Výroba v Českej republike spomaľuje, chýbajú časti z Ukrajiny

Tržby za január až jún zostali takmer bez zmeny, predstavovali 10,2 miliardy eur. Škoda Auto dodala zákazníkom 447-tisíc vozidiel, čo je o 3,5 percenta menej ako pred rokom. Pokles predaja v Európe čiastočne kompenzoval rast v Indii. Zvýšil sa najmä predaj modelu Enyaq iV.

Škoda Auto prevádzkuje v Českej republike tri výrobné závody, vyrába ale aj v Číne, na Slovensku a v Indii, väčšinou prostredníctvom koncernových partnerstiev, ďalej na Ukrajine a v Kazachstane v spolupráci s lokálnymi partnermi. Pôsobí na viac ako 100 trhoch!

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov