Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Enyaq – Výroba v Českej republike spomaľuje, chýbajú časti z Ukrajiny

Vojna na Ukrajine čoraz viac ovplyvňuje európsky automobilový priemysel. Továrne zápasia s problémami spôsobenými prerušením dodávok komponentov. Ďalším príkladom je Škoda, ktorá obmedzila výrobu Enyaqu.

Volkswagen v posledných dňoch februára 2022 informoval o prerušení výroby v dvoch nemeckých továrňach, ktoré boli spôsobené nedostatkom dielov z Ukrajiny. Teraz musia Česi čeliť podobným problémom.

“Vzhľadom na aktuálnu situáciu na Ukrajine bojuje Škoda Auto s kritickým nedostatkom v dodávkach dielov od viacerých lokálnych dodávateľov,” uvádza výrobca. V súlade s tým bude výroba elektrického Enyaq-u v Českej republike až do odvolania obmedzená. Je možné, že podobné rozhodnutia ovplyvnia aj ďalšie modely. Značka zároveň potvrdzuje, že napriek sankciám je stále schopná realizovať výrobu v dvoch ruských závodoch patriacich pod koncern Volkswagen.

Škoda Enyaq Coupe iV – Výroba v Mladej Boleslavi už beží

Za zmienku stojí, že Rusko je pre Škodu druhým najdôležitejším trhom. V roku 2021 ich tam Česi predali cez 90-tisíc. aut. Jedným z kľúčových príjemcov bola aj Ukrajina. Vypuknutie vojny zrejme situáciu ešte zhorší.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov