Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Golf G60 Limited – 210 koní, Syncro a astronomická cenovka

Aj vy ste si mysleli, že prvým ostro-ostrým Golfom s pohonom všetkých 4 kolies bol až nezabudnuteľný Golf R32 Mk4? Tak teraz vám rozšírime obzory.

Na VW  Golf II Limited si dnes spomenie málokto. Naozaj, ani veľa fanúšikov netušilo, že niečo také existovalo. Športová história Golfu druhej generácie samozrejme začala s 8-ventilovým GTI s výkonom 112 k, z ktorého sa potom vyvinul variant GTI 16v s výkonom 139 k. V ponuke je aj miesto pre pomerne obľúbeného zástupcu a to pre preplňovanú 8-ventilová verzia G60 s kompresorom.

Málokto si však pamätá, že Nemci kombinovali preplňovanie aj so 16-ventilovým agregátom. Tak vznikol G60 Limited, ktorý generuje 210 koní a 252 Nm maximálneho krútiaceho momentu prenášaného na všetky kolesá cez pohon vtedy označovaný ako Syncro. Takáto súprava umožnila dosiahnuť stovku za niečo vyše 6 sekúnd, čo bol vo svojej dobe veľkolepý výsledok. Žiaľ, nie každý mal možnosť sa o tom dozvedieť. Golfov 2 G60 Limited len 71 exemplárov, z ktorých sa dodnes zachovalo len málo. Kus s produkčným číslom 16, ktorú do predaja dáva 4Star Classics, je teda skutočnou raritou.

Pochádza z roku 1989 a doteraz zdolal necelých 68 tis. km. Čo stojí za pozornosť, je nielen výborný technický stav, ale aj vzhľad typický pre variant Limited, vďaka čomu je atraktívnym sleeperom. Dvojité svetlá GTI ustúpili jedinému páru a charakter prezrádzajú iba rozšírenia blatníkov, modré detaily a 15-palcové ráfiky BBS RM. Aj vás zaujíma cenovka tohto dokonalého kusu? Pripravte si 80 000 libier 🙂

Volkswagen Golf GTI Clubsport – Nürburgring kdekoľvek

Zdroj a foto: 4starclassics.com

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov