Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Indian Motorcycle FTR Stealth Gray – Špeciálna edícia posúva hranice štýlu

Indian Motorcycle predstavuje FTR Stealth Gray, prvú továrenskú edíciu špeciálne navrhnutú pre medzinárodné trhy.

Exkluzívna edícia s nestrojeným designom a iba 150 vyrobenými kusmi sa vyznačuje nápadným novým lakom a grafikou navrhnutou tak, aby oslovila jazdcov všetkých národností, ktorí milujú americký štýl, chcú výkon inšpirovaný závodmi a túžia po modernom a výraznom kozmopolitom vzhľade.

Spoločnosť Indian Motorcycle predstavila rad FTR v roku 2019 a nechala sa inšpirovať designom svojho dominantného závodného flattrackového špeciálu, FTR750. Model FTR si okamžite získal obdiv pre svoj jedinečný štýl a na medzinárodnej novinárskej prezentácii zaujal silným, točivým motorom V-Twin a skvelou ovládateľnosťou. To všetko bolo v roku 2022 vylepšené pre ešte lepšie jazdné vlastnosti na ceste vyladením motoru, optimalizáciou odpruženia a novou geometriou so strmším uhlom hlavy riadenia, kratšou stopou a pneumatikami Metzeler Sportec na 17“ kolesách.

„Od uvedenia v roku 2019 sme po celom svete zaznamenali obrovský záujem o FTR ako o skutočný americký originál,“ povedal Grant Bester, viceprezident Indian Motorcycle pre medzinárodné trhy. „Po jeho zrodení ako cestnej repliky flattrackového špeciálu a po vylepšení z roku 2022, ktoré posunulo jazdné vlastnosti na inú úroveň, teraz s hrdosťou predstavujeme špeciálnu edíciu FTR Stealth Grey. Tato exkluzívna továrenská edícia, navrhnutá našimi medzinárodne obsadenými designérskymi tímami, preberá americké dedičstvo a ikonickú siluetu FTR a kombinuje jeho dynamický výkon s decentným a zároveň premysleným designom.“

Model FTR Stealth Grey, ktorý ponúka skutočne vynikajúci jazdný zážitok, ťaží z výkonu 92 kW (123 k) a točivého momentu 120 Nm svojho pôsobivého, športového, kvapalinou chladeného vidlicového dvojvalca s objemom 1203 cm3.

Presnú ovládateľnosť zaisťuje kombinácia riadidiel ProTaper, uhlu hlavy riadenia 25°, stopy 99,9 mm, plne nastaviteľného odpruženia a 17palcových zliatinových kolies obutých do pneumatík Metzeler Sportec, zatiaľ čo radiálne namontované duálne brzdy Brembo poskytujú silný brzdný účinok.

Pre pohodlnú jazdu je model FTR Stealth Grey štandardne dodávaný s tempomatom, deaktiváciou zadného valca, znižujúcou teplo motora pri voľnobežných otáčkach, a 110mm (4,3palcovým) dotykovým displejom Indian Motorcycle, ktorý umožňuje spojenie s telefónom cez Bluetooth alebo USB a má nastaviteľnú schému zobrazenia.

Indian Motorcycle FTR Championship – Oslava flattrackových úspechov

Zoznam výbavy doplňuje výfuk Akrapovič, tri jazdné režimy, wheelie control s kontrolou zdvihu zadného kolesa, kontrola stability, kontrola trakcie a náklonové ABS.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov