Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Finálna verzia Peugeotu 9X8. Neuveríte, čo jej chýba!

Peugeot TotalEnergies odhalil svoj ultimátny automobil pre tohtoročné majstrovstvá sveta vo vytrvalostných pretekoch. Hybridný Hypercar 9X8 bude debutovať v júli v Monze.

Tento rok sa značka Peugeot vracia k vytrvalostným pretekom s hyperautom 9X8. Pred debutom v slávnych pretekoch 24 hodín LeMans sa predstaví na Six Hours of Monza 10. júla 2022, počas štvrtého kola sezóny majstrovstiev sveta FIA ​​World Endurance Championship. To znamená, že v LeMans štartuje až v sezóne 2023. Tento rok tam bude iba ako predvádzacie vozidlo.

Prezentovaný automobil je finálnou verziou, ktorá sa pred posledným predstavením tohto typu príliš nezmenila. Jednou z najzaujímavejších oblastí francúzskeho vozidla je aerodynamika. Absenciu zadného krídla typický pre všetkých pretekárske vozy kompenzuje vysoko vyvinutý podvozok. Technický riaditeľ tímu Olivier Jansonnie vysvetlil, že ide o výsledok výskumu a výpočtov, ktoré ukazujú, že tento prístup je možný.

Vozidlo má pohon všetkých štyroch kolies, ktorý pochádza z 2,6-litrového motora V6 s dvojitým turbodúchadlom a výkonom 671 k, ktorý je spojený s elektromotorom s výkonom 286 k namontovaným na prednej náprave. Spaľovací motor cez sedemstupňovú prevodovku poháňa iba zadné kolesá.

Peugeot 9X8: Hyperšportiak pre Le Mans

Pilotnú zostavu Peugeotu pre túto sezónu tvoria Paul di Resta, Loic Duval, Mikkel Jensen, James Rossiter, Gustavo Menezes a Jean-Eric Vergne.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov