Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ford Charge: Mustang do zásuvky

Ostrovná firma momentálne prijíma rezervácie na obmedzenú sériu 499 kusov.

Nadšenci „smradľavo-voňavých“ spaľovacích motorov a klasickej verzie Ford Mustang možno ohŕňajú nos, ale čas nezastavíš. Spoločnosť Charge sa rozhodla elektrizovať kultový Ford Mustang zo 60. rokov a treba povedať, že je to zásah do čierneho.

Londýnska značka Charge sa ešte donedávna špecializovala na vývoj individuálnych vysoko výkonných a luxusných vozidiel pre slávne britské automobilky. Teraz sa po dlhšej odmlke pochválila produkčnou verziou svojho čisto elektrického Mustangu 1967, ktorý však nie je len jednou z mnohých elektrifikovaných klasík.

Jedná sa o kompletne nový automobil do zásuvky, ktorý len dostal ikonický vzhľad modelu Ford Mustang 1967 Fastback, pričom licencovanú karosériu dodáva priamo Ford Tooling. Konštruktéri teda vychádza z viac ako 80 rokov starého modelu, ktorému ponechali klasický design a pôvodnú krásu. Modernizovali mu však pohonnú jednotku a niektoré prvky od svetlometov po modernejší interiér.

Napríklad na volante môžeme vidieť multifunkčné tlačidlá, klasické budíky nahradil digitálny prístrojový štít a uprostred palubnej dosky je výrazný vertikálne orientovaný infotainment. Namiesto voliča prevodovky potom vozidlo dostalo len niekoľko tlačidiel v opierke na ruky, s ktorými si ako každý elektromobil bohato vystačí.  Posádka sa môže tešiť na vysoký komfort parádnych sedadiel a nechýba ani bohaté čalúnenie výplne dverí.

Ostrovná firma momentálne prijíma rezervácie na obmedzenú sériu 499  exemplárov nových elektrických modelov Charge Mustang. Pod kapotou nájdete pohonné ústrojenstvo, ktoré nezaprie slávne renomé. Vozidlo by malo disponovať batériou s kapacitou 64 kWh, ktorá má poháňať dvojicu elektromotorov a všetky kolesá. Avizovaný je kombinovaný výkonom 400 kW (544 k) a krútiaci moment 1500 Nm.

Spomínaná batéria s kapacitou 64 kWh vystačí na dojazd 320 km, pričom športov ladený elektromobil akceleruje z pokoja stovku za 3,9 sekundy. Miernym negatívom je fakt, že podpora rýchlonabíjania funguje len pri výkone 50 kW, čo už dnes nikoho neohúri. Cena každého z takmer 500 elektrických Mustangov bude štartovať a čiastke 350.000 britských libier (417.125 eur).

-jj-, zdroj, foto a video: Charge

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov