Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Maxim Repák má za sebou prvé kolo vo WorldSBK

Druhý ročník Yamaha R3 bLU cRU European Cup 2022 sa aj tento rok jazdí popri prestížnom šampionáte World Superbike. Pohár, v ktorom mladý Slovák - Maxim Repák - reprezentuje Slovensko sa druhý aprílový týždeň jazdil na španielskom okruhu MotorLand Aragón.

V piatkovej kvalifikácii sa Repákovi podarilo obsadiť 2. miesto, pričom na prvého Španiela Yeray Ruiza strácal + 1.526 sec.. Prvú trojku uzatvoril Talian Andrea Pizzoli.

V Sobotu o 11:15 odštartovali prvé preteky, v ktorých Maxim potvrdil svoje kvality a ambície dostať sa do čela pretekov. Preteky boli vypísané na deväť kôl, pričom do piateho kola sa neustále menilo poradie. Miestami sa mladý Slovák držal na prvej priečke. V druhej polovici pretekov, po kontakte s iným jazdcom sa Repák prepadol na 7. miesto a nedokázal sa už dotiahnuť na prvú skupinku jazdcov. Na tejto pozícii prišiel v prvých pretekoch v Aragóne aj do cieľa. Prvú priečku obsadil Ruiz (ESPA), druhú Valentim (BRA) a tretie miesto obsadil Bergamini (ITA)

Druhé sobotňajšie preteky triedy Yamaha R3 bLU cRU European Cup 2022 boli odštartované o 16.45. Od

začiatku pretekov sa Repák dokázal prebojovať spolu s Ruizom a Valenimom na čelo a až do piateho kola si prvá skupinka menila popredné pozície. Až do záveru nechýbali napäté situácie. Talian Pizzoli dostal penalizáciu za limity trate a z tretieho miesta bol kvalifikovaný na ôsme miesto. Prvý tak svoj motocykel priviezol do cieľa Bergamini (ITA), druhý Fontainha (BRA), tretí Ruiz (ESPA), na štvrtom mieste skončil Nugroho (INA)  a na piatej priečke skončil Slovák Maxim Repák.

Mladí jazdci  bLU cRU sa o dva týždne opäť vrátia na trať v druhom kole na okruhu TT Circuit Assen.

Ako hodnotí preteky Maxim Repák:

Mám za sebou nádherný, no náročný víkend Yamaha R3 bLU cRU European cup. Som rád, že môžem byť súčasťou druhého ročníka tohto pohára. Je vidieť, že bLU cRU sa stal vo svete motocyklov populárny. Oproti minulému roku je konkurencia jazdcov kvalitnejšia, a preteky sa tak jazdia v podstatne rýchlejšom tempe. Čaká nás príprava do Assenu, tak máme čas si v tíme prejsť chyby z víkendu. Práve minulý rok som v Assene získal druhé miesto, preto je mojim cieľom obhájiť, prípadne vylepšiť túto pozíciu. Na záver mi dovoľte poďakovať môjmu tímu MS RACING, sponzorom a v neposlednom rade mojim fanúšikom.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov