Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo VNR Electric: 110 kusov pre Maersk

Nákladné vozidlá Volvo VNR Electric je možné nabiť na 80 % za 90 minút!

Spoločnosť Volvo Trucks získala v Severnej Amerike objednávku na 110 nákladných vozidiel Volvo VNR Electric od globálnej logistickej spoločnosti Maersk. Tento elektrický nákladiak má dojazd až 440 km a akumuláciu energie až 565 kWh.

Nákladné vozidlá Volvo VNR Electric je možné nabiť na 80 % za 90 minút so šesť-batériovou a za 60 minút so štvor-batériovou verziou nabíjania. Dohoda navyšuje pôvodnú objednávku so 16 autami rovnakého modelu a predstavuje tak doteraz najväčší uzatvorený obchod elektrických nákladných vozidiel Volvo. Objednávku zadal Performance Team, ktorý je súčasťou koncernu Maersk Group. Dohromady to znamená, že pre Performance Team bude v prevádzke celkovo 126 takých elektrických vozidiel.

Prvé elektrické nákladné vozidlá budú v prevádzke v druhom kvartáli roku 2022, nasadenie všetkých 126 nákladných vozidiel je naplánované na prvý štvrťrok roku 2023. Volvo VNR Electric sa vyrába v továrni v New River Valley vo Virgínii, ktorá je výhradným výrobcom všetkých nákladných modelov Volvo v Severnej Amerike. Elektrické nákladné vozidlá triedy 8 sa budú používať v Kalifornii na rôzne prepravné úlohy, budú slúžiť pre zaistenie prepravy pri odvodnení prístavov a pokrývať ​​distribučné trasy medzi skladmi.

Celosvetovo si spoločnosť Volvo Trucks stanovila ambiciózny cieľ, že do roku 2030 bude 50 % všetkých predávaných nákladných vozidiel elektrických. „Sme odhodlaní byť lídrom elektrickej premeny dopravného priemyslu. Objemy sú stále nízke, ale pozorujeme rýchle rastúci záujem v Európe, Severnej Amerike a tiež v ďalších častiach sveta. V roku 2021 sme prijali objednávky, vrátane vyhlásenia o zámere k nákupu, na viac než 1100 nákladných vozidiel z viac než 20 krajín,” tvrdí Roger Alm, prezident Volvo Trucks.

“Zjavne sa stáva kľúčovou konkurenčnou výhodou možnosť ponúkať elektrické dopravné riešenia s nulovými emisiami,“ dodal Alm. Spoločnosť Volvo Trucks bola vlani lídrom na trhu ťažkých elektrických nákladných vozidiel v Európe s tržným podielom 42 %. Súčasne má Volvo Truck vedúce postavenie tiež v zámorí. S celkovým počtom šiestich modelov elektrických nákladných vozidiel vo výrobe od tohto roku má Volvo Trucks najkomplexnejšiu elektrickú ponuku v celosvetovom prepravnom priemysle, ktorá zahŕňa všetko od mestskej distribúcie a zvážanie odpadu až po stavebnú a regionálnu prepravu.

-jj-, zdroj a foto: Volvo Trucks

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov