Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tenistka Raducanová ambasádorkou Porsche

Raducanová je prvou Britkou, ktorá ovládla grandslamový turnaj od roku 1977.

Úradujúca víťazka tenisového US Open mala údajne slabosť pre značku Porsche už v detskom veku. Teraz sa pôvabná Emma Raducanová stala ambasádorkou tejto legendárnej značky športových vozidiel.

Raducanová sa zapísala do tenisovej histórie US Open. Senzačná spanilá jazda na turnaji v New Yorku v lete 2021 jej umožnila stať sa vôbec prvou kvalifikantkou, ktorá vyhrala Grand Slam. Teraz bude 19-ročná Britka tvárou značky Porsche v ženskom tenise a bude nemeckú automobilku po celom svete reprezentovať ako ambasádor. Britská tenistka predstavuje novú generáciu úspešných mladých hráčok na ceste na vrchol ženského tenisu.

V súčasnej dobe figuruje Raducanová na 13. priečke svetového rebríčka profesionálnych tenistiek. Po úspechu na US Open ju vymenovali za členku Radu britského impéria. Tínedžerka, ktorá sa narodila v kanadskom Toronte, je zároveň najmladšou ženou, ktorej sa kedy tejto pocty dostalo. V apríli bude debutovať na Porsche Tennis Grand Prix v Porsche Arene v Stuttgarte.

„Byť ambasádorkou značky Porsche pro mňa znamená nesmierne veľa,“ povedala Raducanová a dodala: „Porsche je jednou zo značiek, ktoré som vždy milovala od útleho veku. Jeden z mojich prvých tenisových trénerov dokonca riadil model 911. Kedykoľvek som ráno prišla na tréning a videla jeho Porsche, snívala som o tom, že raz si posedím vo svojom vlastnom. Keď som vyrastala, chodila som do Brands Hatch a sledovala preteky Porsche Carrera Cup.“

Raducanová s veľkým potešením spomína na adrenalín, ktorý pri sledovaní motoršportu zažívala.  „Je pre mňa skutočne dôležité spojiť sa s partnermi a značkami, s ktorými sa stotožňujú a vyvolávajú vo mne také emócie. Toto partnerstvo s Porsche je ako sen a samozrejme som skutočne nadšená, keď vidím, aké vzrušujúce veci môžeme robiť do budúcnosti,“ nešetrí nadšením mladá tenistka.

Raducanová je prvou Britkou, ktorá ovládla grandslamový turnaj od dôb Virginie Wadeovej v roku 1977. Ako dvojročná sa presťahovala do Veľkej Británie. Jej otec pochádza z Rumunska, matka z Číny. Tenisu sa Emma začala venovať ako päťročná. Od svojich trinástich rokov súťaží na turnajoch ITF do 18 let a o 8 dní neskôr už vyhrala turnaj Nike Junior International v Liverpoole. Vďaka tomu je najmladšou víťazkou turnaja v histórii ITF.

„Emma Raducanová stelesňuje nielen novú generáciu silných a sebavedomých hráčok, ale ako osobnosť je zároveň inšpiráciou a vzorom mimo oblasti svojho športu pre mladé ženy po celom svete. Emma je žijúcim príkladom, že človek môže dosiahnuť svoje ciele, pokiaľ verí v seba a je pripravený tvrdo pracovať. Preto sa tiež skvele hodí pre Porsche a hodnoty, ktoré naša spoločnosť vyznáva,“ uviedol Oliver Blume, šéf predstavenstva spoločnosti Porsche.

Raducanová ako svetová hráčka číslo 338 dostala vďaka voľnej karte šancu súťažiť v ikonickom Wimbledone, kde postúpila až do osemfinále. Zatiaľ jej najväčším úspechom sľubne sa rozbiehajúcej kariéry je spomínaný triumf na US Open. „Emma Raducanová je úžasná osobnosť – ako na kurtu, tak mimo neho. Jej vystúpenie vo Wimbledone a na US Open nadchlo nielen tenisových fanúšikov. Kombinuje dynamickú a silovú hru s vášňou a túžbou útočiť,“ skonštatoval Sebastian Rudolph, jeden z viceprezidentovi firmy Porsche AG.

-jj-, zdroj a foto: Porsche

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov