Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Renault Clio V6 – Žltú raritu vydražili za neuveriteľné peniaze

Jedinečný Renault Clio V6 Phase 2 práve vytvoril nový rekord a stal sa najdrahším kusom, aký sa kedy predal na aukcii.

Unikátny hot-hatch sa predal za pozoruhodnú aukčnú cenu 90 000 libier (108 000 €) prostredníctvom online burzy Collecting Cars, ktorá tiež drží starší svetový rekord v predajnej cene za Clio V6 fázy 1 62 540 libier čo je 75 000 € . Burza tiež držala predchádzajúci rekord modelu po modernizácii – fázy 2 na úrovni 73 000 libier (88 000 €).

Rekordné Clio V6 je príkladom youngtimeru s nízkym počtom najazdených kilometrov. Navyše je vyhotovená v oku lahodiacej žltej farbe (acid yellov). Tento odtieň laku bol ponúkaný ako špeciálny príplatkový prvok a je výnimočne ťažké ju nájsť. Iba 8 kusov bolo vyrobených s pravostranným riadením a 21 na celom svete.

Farbu karosérie dopĺňa voliteľná  príplatková výroba, ktorá zahŕňa ručne šité čalúnenie z jemnej kože Nappa v sivej farbe Storm ako súčasť kompletného koženého balíka  – ta je namontovaná len na 18 kusoch na celom svete. Balík obsahuje kožené výplne dverí, kožený kryt motora, kožené manžety radiacej páky a ručnej brzdy, kožou potiahnutý volant a svetlosivú Alcantaru na strope a stĺpikoch čelného skla.

Tento kus je poháňaný uprostred uloženým 3,0-litrovým motorom V6, ktorý posiela na zadné kolesá cez šesťstupňovú manuálnu prevodovku okolo 255 k. Má najazdených niečo vyše 17 000 míľ, čo zodpovedá približne 27 500 km a komplexnú servisnú históriu, o ktorú sa starajú výlučne predajcovia Renault.

Vozidlo má tiež jedinečnú históriu, kedysi sa používalo ako safety car na sérii pretekov Clio Cup 2005. Zúčastnil sa aj Goodwood Festival of Speed ​​v roku 2005, kde ho pilotoval bývalý pilot F1 Patrick Tambay. Bol tiež priamym víťazom ceny „Najlepšie Clio V6“ na Origine RS 2016 (najväčšie stretnutie V6 Clio vo Veľkej Británii).

Citroën BX 4TC – Dokonalá nedokonalosť na predaj za šialenú sumu

Pri uvedení na trh bol Phase 2 Clio V6 najsilnejším dostupným hot-hatchom. S navýšeným výkonom o 25 k oproti svojmu predchodcovi dokázal zrýchliť z 0 na 100 km/h za 5,8 sekundy a dosiahnuť maximálnu rýchlosť 245 km/h.  Tieto neskoršie verzie mali tiež trošku dlhší rázvor, širší predný rozchod, tuhšie odpruženie a pridanie pevnejších pomocných rámov a upravené ramená na náprave.

Zdroj: collectingcars.com/

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov