Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Enyaq Coupe iV – Výroba v Mladej Boleslavi už beží

V hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi bola zahájená sériová výroba novej Škody Enyaq Coupé iV.  Novinka postavená na modulárnej platforme pre elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen. Popri vozidlách modelových radov Škoda Enyaq iV, Octavia a Octavia iV bude v hlavnom výrobnom závode denne vznikať viac ako 120 týchto kupé.

2 000 zamestnancov tu popri modeloch Enyaq iV a Octavia bude na rovnakej výrobnej linke montovať viac ako 120 vozidiel modelu Enyaq Coupé iV denne.

Enyaq Coupé iV v sebe spája športové línie s veľkorysou ponukou priestoru a ponúka batožinový priestor s objemom 570 litrov. Sériovo dodávaná panoramatická presklená strecha je najväčšia, akú je možné v aktuálnom portfóliu značky ŠKODA nájsť a zaberá celú plochu strechy. Súčasne je ale tenšia ako plná strecha, čo cestujúcim ponúka viac miesta nad hlavou.

Škoda Enyaq Coupé iV a Enyaq Coupé RS iV – Najprv eReSko

V porovnaní s modelom Enyaq iV sa podarilo zlepšiť aj koeficient aerodynamického odporu. Hodnota súčiniteľa odporu vzduchu cx je 0,234 a prispieva tak k vysokej efektivite modelu. Maximálny dojazd činí (v závislosti na výbave) až 545 kilometrov podľa metodiky WLTP.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov