Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volkswagen Taigo – Predaj sa už rozbehol!

Volkswagen Taigo. Úplne nový model značky, ktorý nemá nijakého bezprostredného predchodcu, sa vyznačuje päťdverovou karosériou s klenutou strechou pripomínajúcou kupé a zvýšenou polohou sedadiel nad cestou.

Moderný charakter sa neprejavuje iba v elegantnom tvare karosérie, ale aj v množstve inteligentných komfortných, ovládacích a asistenčných systémov. Malý automobil môže byť na želanie vybavený strechou lakovanou v kontrastnej čiernej farbe, veľkým panoramatickým strešným oknom alebo asistenčným systémom IQ.DRIVE Travel Assist pre čiastočne automatizovanú jazdu. Cena základnej verzie Taigo 1.0 TSI s výkonom 81 kW (110 k) a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou je 17 990 eur.

Taigo prichádza s osvedčenou technikou v novom, atraktívnom type karosérie SUV-kupé. LED predné svetlomety, disky kolies z ľahkej zliatiny a navzájom prepojené LED zadné svetlá vytvárajú akcenty k dynamicky tvarovanej karosérii, dlhej 4,26 m. Na želanie môže byť Taigo vybavený adaptívnymi svetlometmi IQ.LIGHT – LED Matrix s osvetlenou lištou masky chladiča (pri línii vybavenia “Style” sériovo). Centrálnym prvkom interiéru je sériový displej združeného prístroja Digital Cockpit, na ktorý v tej istej línii voľne nadväzuje displej infotainmentu novej generácie MIB3. Digital Cockpit má farebný displej s vysokým rozlíšením a uhlopriečkou 20,3 cm, za príplatok si zákazník môže objednať rovnako veľký displej Digital Cockpit Pro s individuálne konfigurovateľným zobrazením (napr. mapa navigácie). Systémy infotainmentu majú displej s uhlopriečkou od 16,5 cm (základné rádio Composition Colour) po 23,4 cm (najdokonalejší príplatkový navigačný systém Discover Pro).

2 motory a 3 línie výbavy

Volkswagen Taigo, ktorý má výlučne pohon predných kolies, sa na Slovensku predáva s dvoma benzínovými motormi. Základný trojvalec 1,0 TSI dosahuje výkon 81 kW (110 k) a štandardne sa kombinuje so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, za príplatok so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG. Väčší štvorvalec 1,5 TSI, vybavený systémom vypínania valcov pri čiastočnom zaťažení ACT, poskytuje výkon 110 kW (150 k) a montuje sa výlučne s prevodovkou DSG.

Z celkovo štyroch línií výbavy sú na Slovensku s ohľadom na nároky trhu v ponuke iba tri vyššie – “Life”, “Style” a “R-Line”. Taigo Life sa v pozícii základnej verzie predáva iba s motorom 1,0 TSI s obidvoma prevodovkami. Sériová výbava obsahuje napríklad multifunkčný volant, klimatizáciu “Climatic”, asistenčné systémy “Front Assist” a “Lane Assist”, parkovacie senzory vpredu a vzadu, rádio s online službami We Connect Plus (na 3 roky bezplatne), 7 airbagov vrátane stredového airbagu vpredu a 16-palcové disky z ľahkej zliatiny ,ako aj LED svetlomety a LED zadné svetlá.

Navonok výraznejšie pôsobí Taigo Style so striebornými lištami strešného nosiča, 17-palcovými diskami z ľahkej zliatiny a adaptívnymi svetlometmi IQ.Light – LED-Matrix. Pre túto verziu je už k dispozícii je aj motor 1,5 TSI s prevodovkou DSG. Bohaté sériové vybavenia obsahuje napríklad asistenčný systém IQ.DRIVE Travel Assist a rádio Ready2Discover s displejom 20,3 cm, v ktorom sa dá cez We Upgrade dodatočne aktivovať funkcia navigácie.

Športovo ladený Taigo R-Line má špeciálne nárazníky v dizajne “R-Line” (zadný s difúzorom) a športové kontrastné prvky na karosérii vysoko lesklej čiernej farby. V interiéri je čierny strop kabíny, športové sedadlá a pedále z nerezovej ocele. Funkčné vybavenie zahŕňa LED svetlomety do hmly s funkciou odbočovacích svetiel, asistenčný systém IQ.DRIVE Travel Assist a rádio Ready2Discover.

Volkswagen Multivan T6.1 – Multitalentovaný spoločník

Taigo poskytuje široké možnosti individualizácie. Na výber je osem farieb karosérie z toho päť metalizovaných a jedna s perleťovým efektom. Sedem farieb sa na želanie dá kombinovať s dizajnovým kompletom “Roof Pack”, zahŕňajúcim čiernu strechu kabíny (odtieň “Deep Black”), stmavené okná v zadnej časti kabíny a kryty vonkajších spätných zrkadiel lesklej čiernej farby. Okrem toho sú k dispozícii dva ďalšie dizajnové pakety.
Za príplatok si zákazník môže objednať napríklad panoramatické strešné okno, dva rozličné navigačné systémy, ozvučovací systém beats audio s výkonom 300 W a subwooferom , 2-zónovú automatickú klimatizáciu “Climatronic” s dotykovým ovládaním, odnímateľné ťažné zariadenie, rozličné disky kolies z ľahkej zliatiny až do veľkosti 18 palcov, ako aj ďalšie prvky.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov