Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Polaris Ranger XP Kinetic UTV: „Všadebol“

Polaris spojil sily s motorkárskou spoločnosťou Zero Motorcycles.

Americká spoločnosť Polaris ukázala svetu prvé elektrické úžitkové vozidlo UTV, ktorým sa začiatkom minulého roka stal Ranger. V lete tohto roku príde na trh výkonnejší model Polaris Ranger XP Kinetic. Cena sa začína na 24.999 USD, verzia Ultimate bude stáť 29.999 USD.

Polaris, ktorý sa spojil s motorkárskou spoločnosťou Zero Motorcycles, tak evidentne rozširuje svoju zostavu elektromobilov o vysoko výkonný Ranger XP Kinetic. V porovnaní s prvým modelom Ranger narástol celkový výkon na 82 kW (110 koní), pričom krútiaci moment je 140 Nm. Nosnosť tohto univerzálneho úžitkového vozidla je 568 kg a ťažná kapacita 136 kg. Tento „úžitkáč“ je tak vhodný v malých mestských a nedostupných uličkách aj na odťahovanie, prepravu materiálu a zvierat, odhŕňanie snehu či prenos záhradníckeho vybavenia.

Medzi prednosti nového Rangera možno rozhodne zaradiť tichú obsluha. Napokon, tichá prevádzka nefosílneho vozidla, ktoré často operujúe v skorých ranných hodinách je tiež veľkým plusom. XP Kinetic jazdí na vysokovýkonnom odpružení s 10-palcovým zdvihom, 14-palcovou svetlou výškou a s 29-palcovými terénnymi pneumatikami. To všetko preto, aby sa nový Polaris cítil doma v každom teréne. Oceľové nárazníky a klzná doska po celej dĺžke sú štandardom. Pohon EV znamená oveľa menej údržby v porovnaní s tradičnými motormi ICE. Otázka dojazdu je vyriešená pomocou dvoch typov batérií.

Prvá má 14,9 kWh a dojazd 72 km, druhá 29,8 kWh a dojazd 130 km. Na dojazd na jedno nabitie bude prirodzene okrem ročného obdobia vplývať aj samotný charakter práce a náklad. Vozidlo tiež ponúka dva druhy nabíjania – pomalé vhodné na noc a rýchlejšie denné. Plné nabitie by malo trvať menej ako 300 minút. Okre iného je k dispozícii 7-palcový infotainment systém, ktorý poskytuje dôležité informácie o batérii a dojazde. Chýbať samozrejme nemôže ani prepojenie cez smartfón, kde môžete ovládať info o vozidle aj na diaľku. Polaris už teraz prijíma rezervácie s dodávkami od júna 2022.

-jj-, foto a zdroj: Polaris

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov