Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Yokohama bude vyrábať pneumatiky pre Brabus

Spoločnosť Yokohama ohlásila, že pneumatika Advan Sport V107, ktorá je globálnou vlajkovou loďou spoločnosti, bola schválená nemeckou spoločnosťou Brabus na terénne vozidlá Brabus 700/800/900 podľa modelu Mercedes-AMG G 63. Pneumatiky Advan Sport V107 sú dodávané s nasledujúcim rozmerom: 305/35R23 111Y XL.

Spoločnosť Brabus schválila tento rozmer pneumatík V107 s cieľom dosiahnuť dokonalú rovnováhu jazdných vlastností v kombinácii s vynikajúcim komfortom a bezpečnostnými vlastnosťami, ako sú výkon na suchom/mokrom povrchu a stabilita riadenia.

Spoločnosť Brabus je jedným z popredných svetových tunerov a výrobcov automobilov so špecializáciou na značku Mercedes-Benz a od roku 2005 udržiava so spoločnosťou Yokohama Rubber technologické partnerstvo vo vývoji pneumatík. Spoločnosť Yokohama Rubber aktívne celosvetovo rozširuje svoju vlajkovú značku Advan, ktorá symbolizuje globálny dosah spoločnosti a vysokovýkonné vlastnosti.

Pneumatiky Advan, ktorých výkon a kvalita sú mimoriadne uznávané, sa už mnoho rokov používajú nielen ako originálna výbava popredných svetových vysokovýkonných vozidiel, ale aj v súťažnom motorizme.
V rámci trojročného (2021 – 2023) strednodobého plánu riadenia spoločnosti Yokohama Rubber s názvom Yokohama Transformation 2023 (YX2023) sa podnikanie v oblasti spotrebiteľských pneumatík zameriava na maximalizáciu predajných pomerov pneumatík YOKOHAMA s vysokou pridanou hodnotou,
konkrétne globálnej vlajkovej značky Advan, značky pneumatík Geolandar pre vozidlá SUV a pick-upy a rôznych zimných pneumatík.

V roku 2022 spoločnosť plánuje posilniť predaj letných pneumatík značky Advan uvedením modelu
Advan Sport V107, ako aj novej vysokovýkonnej mestskej športovej pneumatiky Advan Neova AD09.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov