Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Fiat Tipo Cross má konečne verziu kombi!

Fiat Tipo Cross . Elegantne vyzerajúce kombi so zvýšenou svetlou výškou a dodatočnými chráničmi karosérie si získava konečne na obľube. Z nášho pohľadu je to ideálny spoločník, kríženec kombi a crossoverov, kde si z oboch svetov berie len to najlepšie.

Do tejto kategórie patria napríklad o Octaviu Scout, Golf Alltrack alebo Focus Active. Teraz k nim pribudla jednoduchšia a pravdepodobne lacnejšia ponuka – Tipo Cross SW.

Doteraz bol Fiat Tipo Cross dostupný len ako hatchback, ktorý mohol konkurovať naŕiklad Kii Xceed, , ale tiež napr. aj Mazde CX-30 či spomínanému Fordu Focus Active. Fiat sa však napokon rozhodol pre praktickejšiu verziu SW, v ktorej spojil „terénne“ vlastnosti s kombi. Fiat Tipo prešiel nedávno faceliftom, prišli nové motory a teraz je dostupný s novou verziou Cross. Vďaka tomu môže taliansky kompakt konečne zamútiť vody aj v tomto segmente , keďže mnohých si získa svojou jednoduchosťou a hlavne cenou.

Tipo Cross SW má 17” disky kolies, čierne chrániče blatníkov a o 7 cm väčšiu svetlú výšku ako štandardné Tipo SW. Rázvor kolies je rovnaký ako pri štandardnom kombi – je 2 638 mm a dĺžka je 4 583 mm – o 197 mm viac ako pri hatchbacku. Batožinový priestor je tiež väčší – 110 litrov, aby som bol presný.

Interiér je vyrobený z obnoviteľných materiálov

Na oficiálnu špecifikáciu si ešte musíme počkať, no nie je tajomstvom, že základom bude benzínový motor 1,0 s výkonom 100 koní. Chýbať nebude ani naftový 1.6 Multijet s výkonom 130 koní. Ako bolo oznámené, ponuku doplní aj mild hybrid. Najzáhadnejším problémom zostávajú ceny. Kombi bude zrejme o niečo drahšie. Hatchback City Cross začína na 15 840 eur a verzia Cross je za 17 340 eur.

Detaily by sme mali poznať v najbližších mesiacoch. Zaujímavosťou je, že v cenníku bude zahrnutá aj špeciálna RED edícia. Vnútri nájdete recyklované materiály. K dispozícii je tiež špeciálna farebná paleta. Okrem červenej si môžete vybrať aj čiernu, bielu a sivú. Viac detailov by sme sa mali dozvedieť už čoskoro.

Minitest: Fiat Tipo – Bez kompromisov

Zdroj: FIAT

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov