Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Anketa: Myslíte si, že z autoškôl vychádzajú dobre pripravení vodiči?

Nedávno sme sa pýtali vás, čo si myslíte o úrovni autoškôl na Slovensku. Aké zmeny by ste privítali vy? Nebojte sa nám napísať buď do komentárov, alebo na sociálne siete.

Pavol Tomaschek, 69, dôchodca, Bratislava

Myslím si, že autoškoly majú značné rezervy. Čerstvý majiteľ vodičského preukazu síce zvláda jazdu v bežnej premávke, ale vôbec nie je pripravený na špecifické situácie. Mám na mysli jazdu v daždi, v snehu, v noci a podobne. Mladí vodiči zapríčiňujú najviac nehôd.

Marek Polyák, 36, živnostník, Bratislava

Veľké autoškoly majú spravidla dobré výsledky, tie malé nevzbudzujú u mňa veľkú dôveru. Rovnako je rozdielna kvalita žiakov. Som za zavedenie povinných cvičných jázd po absolvovaní autoškoly, sú takí, čo sa chcú zdokonaliť a pracujú na sebe, ale sú aj takí, čo sa nikdy nenaučia šoférovať.

Anketa: Je benzín E10, ktorý používame už vyše roka, naozaj zlý, ako sa hovorí?

Adriana Šišková, 35, servisná poradkyňa, Malacky

Ja som do autoškoly chodila rada. Mala som dobrého inštruktora, jazdili sme v zime, a tak som si mohla vyskúšať aj sneh a poľadovicu. Teoretické vedomosti, nech sú akokoľvek podané, nenahradia prax. V učebných osnovách je praktických jázd stále málo.

Ján Suchár, 68, podnikateľ, Pernek

Osnovy výučby, ako aj praktická časť kurzu je podľa mňa prepracovaná dobre. Pokiaľ viem, zvýšil sa počet jázd a hodín strávených za volantom, ale výsledky sú veľmi rozdielne. Navyše aj do autoškôl sa dostali metódy, ktoré umožňujú získať vodičský preukaz nečestným spôsobom.

Anton Šurina, 38, operátor, Trnava

Autoškola dá vodičovi len základy. Problém je aj v tom, že väčšina autoškôl používa na výučbu staršie autá. Keď si čerstvý absolvent presadne do súčasného moderného automobilu prešpikovaného technickými vymoženosťami, cíti sa ako Alica v krajine zázrakov…

Foto: Archív

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov