Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Špeciálna edícia Porsche Panamera Platinum

Exkluzívne prvky Platinum Edition má Panamera 1, Panamera 4 a Panamera 4 E-Hybrid.

Automobilka Porsche nedávno ukázala svetu novú špeciálnu sériu radu Panamera – Platinum Edition. Zaujímavý model sa vyznačuje kombináciou diskrétnych Satin Gloss Platinum designových prvkov a rozšírenou štandardnou výbavou.

Exkluzívne prvky Platinum Edition ponúkne Panamera 1, Panamera 4 a Panamera 4 E-Hybrid. Modelový rad Panamera patrí k pilierom nemeckej značky už niekoľko dekád. Aktuálna generácia teraz odlišuje špeciálne série Platinum Edition. Porsche Panamera je známa svojou zdravou kombináciou športových a praktických vlastností v luxusnom celku. Nová edícia Platinum Edition bude v podstate skvelým oživením už druhej generácie tohto exkluzívneho vozidla.

Pre zákazníkov, ktorí sú radi originálni, prináša Panamera Platinum Edition požadovanú dávku špecifických prvkov designu aj rozšírenej výbavy už v sérii. Patria medzi ne okrem iného adaptívne vzduchové odpruženie so systémom Porsche Active Suspension Management, vonkajšie spätné zrkadlá s automatickou clonou, či svetlomety LED Matrix so systémom Porsche Dynamic Light System Plus.

Okrem toho je k dispozícii aj panoramatická strecha, parkovací asistent Park Assist s kamerou na cúvanie a pre plug-in hybridné modely palubná AC nabíjačka s výkonom 7,2 kW. O originálny design sa starajú platinovo lakované 21-palcové kolesá Exclusive Design Sport, čierne športové koncovky výfuku, tmavé zadné okná, okenné lišty v lesklo čiernom laku a tiež koncové svetlá Exclusive Design.

Model Panamera Platinum Edition je zvonku jasne identifikovateľný vďaka platinovo lakovaným prvkom. Okrem toho patria medzi jeho poznávacie znaky lemy výstupov vzduchu za prednými kolesami, logo Porsche vpredu, názov modelu vzadu a v prípade hybridných modelov platinovo stvárneným logom ‚e-hybrid‘ na boku. Pre Panameru Platinum Edition sa voliteľne tiež ponúkajú 20-palcové kolesá Style. Luxusná výbava si našla cestu tiež do interiéru modelu Panamera Platinum Edition.

A to v podobe športového volantu GT, posilňovača riadenia Plus, asistenta jazdy v pruhoch, zatváranie dverí, či komfortných predných sedadiel so 14-smerným elektrickým nastavením a pamäťou. Počítať môžete samozrejme aj s vyhrievanými zadnými sedadlami, audiosystémom Bose Surround, interiérov ým paketom leštený hliník v čiernom prevedení a znak Porsche na opierkach hlavy. Odlišnosti špeciálnej edície hľadajme tiež v týchto charakteristických prvkoch: prahových lištách z čierneho brúseného hliníku s logom Platinum Edition a analógových hodinách na palubnej doske..

Špeciálna séria Platinum Edition absolvuje svetovú premiéru 17. novembra na Los Angeles Auto Show. V závislosti na jednotlivých trhoch bude k dispozícii pre model Panamera, Panamera 4 a Panamera 4 E-Hybrid. Na starom kontinente bude Platinum Edition k dispozícii tiež v modeloch Sport Turismo, čínsky trh sa dočká rovnako variantu s predĺženým rázvorom. V najbližších mesiacoch by sa športiak Porsche Panamera 4 Platinum Edition mal objaviť aj na slovenskom trhu.

/Cenník/
Panamera 4 Platinum Edition (157.500 €)

Panamera 4 Sport Turismo Platinum Edition (163.000 €)

Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition (130.800 €)

Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo Platinum Edition (134.400 €)

-jj-, zdroj a foto: Porsche

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov