Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Škoda Slavia – Dizajnová skica prináša prvý pohľad do interiéru

ŠKODA AUTO prináša prostredníctvom oficiálnej dizajnovej skice prvý pohľad do interiéru nového vozidla SLAVIA určeného pre indický trh.

V novom sedane je použitý súčasný koncept interiéru známy z ostatných modelov vrátane aktuálnych dizajnových prvkov. K nim patria napríklad výrazné kruhové bočné výduchy ventilácie, farebná horizontálna dekoračná lišta či nápis Škoda po stranách obloženia prístrojového štítu. Nová SLAVIA rozširuje segment A0, ktorý je v Indii veľmi obľúbený. Slavia je rovnako ako SUV Kushaq, predstavený na začiatku roka 2021, postavená na platforme MQB-A0-IN koncernu Volkswagen. Tá bola vyvinutý  špeciálne pre indický trh. Druhý nový model v rámci projektu INDIA 2.0, ktorý je vyrábaný v indickej Pune, bude predstavený 18. novembra 2021.

Škoda Slavia – Nový model pre Indiu

Centrálnym prvkom interiérov súčasných vozidiel je samostatne stojaca obrazovka infotainmentu. Tá bude zdobiť tiež interiér nového vozidla Škoda Slavia. Pod dotykovým displejom s uhlopriečkou až 10“ kopíruje charakteristická línia tvar masky chladiča a vytvára aj opierku pre ruku pri ovládaní. Šírku interiéru s veľkorysým priestorom typickým pre značku zdôrazňuje horizontálna farebná dekoračná lišta. Pôsobí dojmom, ako keby sa vznášala a tiahne sa až k výrazným kruhovým bočným výduchom ventilácie. Za dvojramenným multifunkčným volantom je vidieť obrazovku digitálneho prístrojového panelu.

Najrýchlejšia Škoda Octavia RS – Po 10 rokoch je tu opäť

Škoda Slavia je rovnako ako SUV Kushaq postavená na platforme MQB-A0-IN koncernu Volkswagen, ktorú vyvinula Škoda špeciálne pre indický trh. Táto platforma sa vyvíja a vyrába priamo v Indii a spĺňa tamojšie nové, prísnejšie bezpečnostné a emisné normy. Technický vývoj prebiehal v Technologickom centre spoločnosti Škoda v Pune. Samotná výroba bude z 95 % prebiehať lokálne v Indii.

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov