Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Simulátor Pininfarina s dizajnom veterána

Okrem prototypov navrhla Pininfarina hneď dva elegantné a vysoko výkonné simulátory.

Svetoznáme talianske dizajnérske štúdio Pininfarina navrhlo automobilový simulátor pre klasické auta. Pre značku The Classic Car Trust (TCCT) vytvorili sériu niekoľkých simulátorov v designe klasických starých vozidiel – veteránov.

Simulátor má len jedno centrálne sedadlo a miesto čelného okna veľký prehnutý displej. Okrem prototypov navrhla Pininfarina hneď dva elegantné a vysoko výkonné simulátory, ktoré nadšencom umožní objaviť emócie schopné vyvolať len riadením starých áut. Design simulátoru vychádza z histórie, vášne a lásky ku klasickým vozidlám – veteránom. Vďaka tomu Classic Car Simulator vypadá povedome.

Prepracovaný je do najmenšieho detailu. Má klasickú kovovú karosériu, aerodynamické tvary, blatníky, mriežky pre nasávanie vzduchu aj batožinový priestor. Interiér je zložený len z jediného sedadla, dreveného volantu a riadiacej páky s guľatým ovládačom. Polstrovaný je prešívanou kožou a má vyšívaný koberček.

Niektoré verzie disponujú trojicou nadväzujúcich displejov, niektoré potom jeden veľký prehnutý displej. Jeden zo simulátorov poslal do dražby a predali ho za 175.000 eur: Okrem dizajnérskeho štúdia Pininfarina vyrobila pre značku The Classic Car Trust svoj automobilový simulátor Zagat má aj britská automobilka Aston Martin.

-jj- zdroj a foto: Pininfarina

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov