Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Microlino 2.0: Prepracovaná verzia

Microlino 2.0 je vylepšená a zároveň produkčná verzia.

V roku 1953 predstavil Renzo Rivolta miniatúrny automobil Isetta, ktorý nakoniec úspešne vyrábala automobilka BMW. Doba malých mestských vozidiel sa vrátila a tri roky starý prototyp Microlino už má svete svoje druhé vydanie

Microlino 2.0 je vylepšená a zároveň produkčná verzia. Odkazuje na designový jazyk modelu Isetta, má nastupovanie spredu a elektrický pohon. Hoci sa model Isetta prestal vyrábať v roku 1962, odkaz zostal živý dodnes. Švajčiarska automobilka Micro Mobility Systems oslávila v roku 2018 európsku homologizáciu pre svoje Microlino, ktoré z modelu Isetta priamo vychádza.

Na tohtoročnom veľtrhu a autosalóne v Mníchove predstavili tretí prototyp označovaný za produkčnú verziu Microlino 2.0. Vylepšený design posúva malé mestské dvojmiestne vozidlo s jednými dverami vpredu do serióznejšej roviny. Design je uhladený a v detailoch prepracovaný. Azda najväčšou zmenou je absencia veľkej kľučky vpredu.

Prepracovanejšie je aj osvetlenie, upravené sú kolesá, výraznými zmenami prešiel aj interiér s dvoma displejmi. Dojazd na jedno nabitie je stále 200 k, čo je po meste a okolí viac než dosť. Microlino má o polovinu menej súčiastok než bežné auto, vďaka čomu sľubuje menšiu poruchovosť. Rovnako tak vďaka rozmerom sľubuje o 65 % menšiu spotrebu energie.

-jj- text a foto: Microlino

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov