Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


VW Group dôveruje Škode, značka preberá celosvetovú zodpovednosť

Česká Škoda preberá celosvetovú zodpovednosť za globálnu platformu MQB-A0 skupiny Volkswagen.

Spoločnosť Škoda Auto prevzala s okamžitou platnosťou zodpovednosť za vývoj už existujúcej globálnej platformy MQB-A0 koncernu Volkswagen. Na jej základe budú koncernové značky Škoda a Volkswagen vyvíjať nové vstupné modely pre regióny s vysokým rastovým potenciálom, ako sú India, Rusko, Afrika a krajiny Latinskej Ameriky.

Po platforme MQB-A0-IN, ktorú Škoda špeciálne upravila pre indický trh, teraz česká automobilka prvýkrát preberá zodpovednosť za globálnu platformu. Do realizácie tohto zámeru Škoda vkladá svoju vysokú odbornosť v oblasti vývoja, schopnosť koordinácie komplexných koncernových projektov a skúsenosti zo vstupných segmentov v jednotlivých regiónoch.

Thomas Schäfer, predseda predstavenstva spoločnosti Škoda Auto, hovorí: „Prevzatím zodpovednosti za globálnu platformu MQB-A0 zodpovedá spoločnosť prvýkrát za celosvetový vývoj platformy. Vkladáme do nej
svoju odbornosť v oblasti vývoja, preberáme ešte väčšiu zodpovednosť v koncerne Volkswagen a zároveň
upevňujeme pozíciu sídla spoločnosti Škoda Auto ako dôležitej európskej lokality vývoja pre koncern. Som
presvedčený, že na základe globálnej platformy MQB-A0 sa nám podarí získať veľa nových zákazníkov a posilníme postavenie koncernu vo vstupných segmentoch.”

Noví vysoko kvalifikovaní zamestnanci
V súvislosti so zodpovednosťou za globálnu platformu MQB-A0 bude česká automobilka potrebovať nových vysoko kvalifikovaných zamestnancov, najmä v oblasti technického vývoja. Niektorí do tohto projektu prejdú z iných pozícií, z väčšej časti však pôjde o novoprijatých pracovníkov.

Prvá jazda: Nová Škoda Fabia dospela

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov