Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW 2 Active Tourer – Rodinný model je späť!

Nové BMW radu 2 Active Tourer sa vyznačuje veľkou variabilitou vnútorného priestoru, charakteristickou radosťou z jazdy a mimoriadne progresívnym prístupom.

Druhá generácia športového všestranného vozidla z kompaktného prémiového segmentu vyžaruje vďaka jasnému dizajnovému jazyku značky BMW vizuálnu dynamiku a jasné sebavedomie. Jeho zásadne prepracovaný interiér kombinuje rôzne možnosti použitia s modernou geometriou a zakriveným displejom BMW v štýle modelu BMW iX. Navyše, nové BMW radu 2 Active Tourer je na čele inovácií v oblastiach pohonných jednotiek, asistenčných systémov vodiča, ovládania a konektivity.

 Štyri modelové varianty s pohonom predných kolies a výkonmi od 100 kW (136 k) do 160 kW (218 k) budú k dispozícii už pri štarte predaja vo februári 2022. Nový model bude vznikať v závode spoločnosti BMW Group v Lipsku a jeho konštrukcia je navrhnutá tak, aby vyhovovala pre spaľovacie motory aj elektrifikované pohonné systémy. Niekoľko mesiacov po uvedení na trh pribudnú do ponuky dva hybridné modely, ktoré budú vybavené technológiou plug-in.

Nové BMW radu 2 Active Tourer je štandardne vybavené full-LED svetlometmi. V zozname možností dodávaných na požiadanie sa nachádzajú adaptívne LED svetlomety s funkciou zatáčania, neoslňujúce maticové diaľkové svetlá, mestské svetlá, režim svetiel na diaľnicu a svetlo do zlého počasia. Dynamickú siluetu nového automobilu dotvárajú v porovnaní s predchádzajúcim modelom oveľa ostrejšie sklonené A-stĺpiky, natiahnutá grafika bočných okien, zapustené kľučky dverí a štíhle C-stĺpiky. Novo navrhnuté obloženie dverí okolo A-stĺpikov poskytuje oveľa lepší celkový rozhľad do okolia. So širokými ramenami a tenkými LED svetlami vyzerá zadná časť nového modelu BMW radu 2 Active Tourer obzvlášť svalnato. Koncovky výfuku všetkých modelových variantov sú mimo dohľadu a integrované do zadného nárazníka.

V závislosti od konkrétnej verzie sú súčasťou štandardnej výbavy 16-palcové alebo 17-palcové disky kolies z ľahkých zliatin. Na želanie sú k dispozícii disky kolies z ľahkých zliatin až do veľkosti 19 palcov. Nové BMW radu 2 Active Tourer možno okrem základnej výbavy objednať aj vo výbave Luxury Line alebo s paketom M Sport. Pre exteriér sú k dispozícii dva nemetalické a deväť metalických lakov..

BMW radu 2 Active Tourer ponúka cestujúcim na svojich piatich sedadlách výrazne lepší komfort na dlhé vzdialenosti ako jeho predchodca. Novo vyvinuté a všestranne nastaviteľné sedadlá možno na požiadanie objednať aj s čalúnením perforovanou kožou Sensatec alebo Vernasca. V zozname možností sa nachádzajú aj športové sedadlá s výrazným bočným vedením a s ramennými časťami, elektrické nastavovanie sedadla (vrátane pamäťovej funkcie), bedrová opierka a masážna funkcia. Zvýšil sa aj akustický komfort a ochrana cestujúcich. K integrovanej koncepcii pasívnej bezpečnosti pribudol nový stredový airbag medzi vodičom a spolujazdcom.

K jednoduchému používaniu vozidla pri každodenných jazdách aj pri dlhších výletoch prispieva množstvo odkladacích priestorov a všestranne nastaviteľné zadné sedadlá. Keď sú zadné operadlá v polohe pre čo najviac nákladu, objem batožinového priestoru sa zvýši až o 90 litrov. Zadné sedadlá sa môžu pozdĺžne posúvať v rozsahu až 13 centimetrov. Toto a sklopné operadlo zadných sedadiel delené v pomere 40 : 20 : 40 prináša zákazníkom batožinový priestor, ktorý môžu využiť na množstvo účelov. Objem batožinového priestoru dosahuje v modeloch BMW 218i Active Tourer a BMW 218d Active Tourer hodnotu 470 — 1 455 litrov a v modeloch BMW 220i Active Tourer a BMW 223i Active Tourer 415 — 1 405 litrov.

BMW radu 2 Active Tourer: udáva tempo v inovatívnej technológii pohonných jednotiek.

Nové BMW radu 2 Active Tourer sa nachádza na čele v oblasti technológie pohonných jednotiek. Nová verzia 48 V mild hybridnej technológie debutuje v modeloch BMW 223i Active Tourer (spotreba paliva: 6,6 — 6,0 l/100 km; kombinované emisie CO2: 149 — 137 g/km podľa testovacieho cyklu WLTP) a BMW 220i Active Tourer (spotreba paliva: 6,5 — 5,9 litra/100 km; kombinované emisie CO2: 148 — 133 g/km podľa testovacieho cyklu WLTP). Elektromotor integrovaný do automatickej prevodovky dopĺňa spaľovací motor zvýšením výkonu o 14 kW (19 k). 

Nové BMW 223i Active Tourer dosahuje výkon 160 kW (218 k) (generované spoločne spaľovacím motorom s výkonom 150 kW/204 k a elektrickým pohonom s výkonom 14 kW/19 k). BMW 220i Active Tourer poskytuje výkon 125 kW (170 k) (generované spoločne spaľovacím motorom 115 kW/156 k a elektrickým pohonom 14 kW/19 k). Od začiatku predaja sa v ponuke nachádza aj model BMW 218i Active Tourer (spotreba paliva: 6,8 — 6,2 l / 100 km; kombinované COemisie: 154 — 140 g/km podľa testovacieho cyklu WLTP) s výkonom 100 kW (136 k).

Všetky benzínové motory sú vybavené novým spaľovacím procesom a systémom dvojitého vstrekovania. Naftový motor poháňajúci nový model BMW 218d Active Tourer (spotreba paliva: 5,3 — 4,8 l/100 km; kombinované emisie CO2: 138 — 125 g/km podľa testovacieho cyklu WLTP) využíva piesty s nízkym trením a dvojstupňové turbodúchadlo so zvýšenou účinnosťou. Maximálny výkon je 110 kW (150 k).

V lete 2022 sa táto ponuka rozšíri pridaním dvoch plug-in hybridných modelov. Tie budú prvý raz vybavené technológiou BMW eDrive piatej generácie, ktorá zvýši ich dynamiku a poskytne im výrazne dlhší dojazd. 

V prémiovom kompaktnom segmente debutuje nové rozhranie BMW iDrive.

Nová generácia ovládacieho systému iDrive, ktorý sa v tomto modeli značky BMW prvý raz dostáva aj do kompaktného segmentu, vychádza z operačného systému BMW Operating System 8. Štandardne sa spája so zakriveným displejom BMW s jeho špičkovou grafikou a štruktúrou ponuky menu a s Inteligentným osobným asistentom BMW s rozšíreným rozsahom schopností. Plne digitálne zoskupenie obrazovky BMW Curved Display tvorí 10,25-palcový informačný displej prístrojovej dosky a ovládací displej s 10,7-palcovou uhlopriečkou obrazovky. Nové rozhranie BMW iDrive využíva kombináciu intuitívneho dotykového ovládania a hlasového ovládania.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov