Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


V Anglicku poľujú na Nemcov so starými vodičákmi

Britská vláda poslala listy s ponukou práce za volantom nákladného auta mnohým Nemcom žijúcim na ostrovoch, ktorí mali starý typ vodičského preukazu. Papierový dokument im umožňuje viac ako napríklad slovenským vodičom.

Fronty na čerpacích staniciach a prázdne regály obchodov sú problémami, s ktorými sa Briti stretávajú po vystúpení z Európskej únie. Všetko kvôli nedostatku vodičov kamiónov, ktorí by dodávali tovar alebo palivo. Britské úrady sa teraz šikovne pokúšajú problém zmierniť. Podľa „Deutsche Welle“ mnoho Nemcov žijúcich vo Veľkej Británii, ktorí majú najmenej 40 rokov, dostalo od vlády listy, v ktorých ich žiadali, aby pracovali za volantom nákladného auta. Mnoho z nich nikdy ani nesedelo v takom vozidle.

Prečo bola vybraná práve táto skupina? Pred 1. januárom 1999 boli v Nemecku vydané papierové vodičské preukazy. Pokiaľ to zdravotný stav majiteľa dovoľoval, boli platné na dobu neurčitú. A ešte niečo. Kategória „2“, ktorá bola základná pre dvojkolky, umožňovala riadiť nielen osobné automobily, ale aj nákladné autá s hmotnosťou do 7,5 tony. Podľa nemeckého práva si osoby, ktoré nevymenili papierový vodičský preukaz za nový, plastový, zachovávajú svoje plné práva až do veku 50 rokov. Potom už nebudú môcť viesť nákladné autá s celkovou povolenou hmotnosťou do 7,5 t. Veľká Británia rešpektuje nemecké pravidlá. V praxi to znamená, že Nemci vo veku od 40 do 50 rokov môžu byť na zozname osôb hľadaných britským ministerstvom dopravy.Samozrejme, v pozitívnom slova zmysle.

DAF XF GT – aj kamión môže byť športový!

Britská vláda v liste vyzýva adresátov, aby pracovali ako vodiči nákladných áut, aj keď tieto osoby nikdy nesedeli za volantom takéhoto vozidla. Autori zdôrazňujú, že pracovné podmienky vodičov sa neustále zlepšujú a nájsť si zamestnanie nie je ťažké.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov