Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


NDS prináša dopravné reálie po otvorení súkromných diaľnic

Postupne sa v Bratislave a širšom okolí výrazne zmení spôsob dopravy. Po otvorení úsekov D4 a R7, ktoré sú projektom verejno-súkromného partnerstva, nastane zlom aj v používaní diaľnic D1 a D2, ktoré má v starostlivosti Národná diaľničná spoločnosť. Keďže Bratislava susedí s Rakúskom a Maďarskom, zmeny sa dotknú aj diaľkových motoristov.

Diaľnice NDS sa na súkromné diaľnice napájajú v týchto miestach:

  • križovatka Bratislava – Jarovce (D2xD4)
  • križovatka Bratislava – Nivy (D1xR7)
  • križovatka Bratislava – Východ (D1xD4)

Bratislava otvára postupne nový diaľničný obchvat po úsekoch D4 a R7. Bratislavské diaľnice D1 a D2 sa stanú Centrálnym okruhomCentrálny okruh, na rozdiel od novootváraného obchvatu, zostáva pre osobné motorové vozidlá naďalej nespoplatnený.

Pre jazdu po nových úsekoch D4 a R7 potrebujete diaľničnú známku

Úseky D4 a R7 sú spoplatnené v zmysle dopravného značenia, čo znamená, že vodiči motorových vozidiel do 3,5 t potrebujú k ich používaniu mať uhradenú elektronickú diaľničnú známku. Zakúpiť si ju môžu pohodlne, elektronicky prostredníctvom internetového portálu www.eznamka.sk alebo mobilnej aplikácie eznamka.

Ako cestovať po novom, ak ste diaľkový motorista

  • Ak sa vraciate z dovolenky z Rakúska, Maďarska či Česka a bývate kdekoľvek smerom na Komárno, na našej križovatke D2 Bratislava – Jarovce si to nasmerujete na D4 a dostanete sa na celkom nový Lužný most cez Dunaj. Potom už iba odbočíte na R7, ktorá vás nasmeruje priamo na juh Slovenska.
  • Ak ste odkiaľkoľvek zo Slovenska a smerujete do Rakúska či Maďarska, celkom určite väčšina z vás prichádza do Bratislavy po našej D1 od Trnavy. V križovatke Bratislava – Nivy obchádzajúc Prístavný most odbočíte na novú R7. V najbližšej križovatke sa už po D4 dostanete cez Dunaj, ďalej do svojho zahraničného cieľa.

Ako cestovať po novom, ak ste bratislavský motorista

  • Ak bývate v Jarovciach alebo Rusovciach a potrebujete sa dostať do Podunajských Biskupíc, celkom určite využite našu križovatku Bratislava – Jarovce na diaľnici D2. Lužným mostom prekleniete Dunaj a z diaľnice zídete v križovatke Podunajské Biskupice alebo Vrakuňa.
  • Ak ste v centre Bratislavy a bývate v Šamoríne, celkom určite využijete našu križovatku Bratislava – Nivy na diaľnici D1 pod Prístavným mostom. Ak ste doteraz stáli dlhé chvíle v zápchach, nová R7 bude pre vás prekvapujúcim riešením.
  • Ak ste z Rače či Vajnôr a potrebujete sa dostať rýchlo z centra mesta domov, naša križovatka Bratislava – Nivy na diaľnici D1 je pre vás novým riešením. Novou R7 v križovatke Bratislava – Juh odbočíte na novú D4 a tá vás komfortne, rýchlo a bezpečne dovedie do cieľa.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov