Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Bugatti Divo EB 110 LM: Štyridsať šťastlivcov

Pod kapotou „modrého diabla“ sa ukrýva osemlitrový motor s výkonom 1500 koní.

Pred tromi rokmi avizovala francúzska automobilka Bugatti príchod nového limitovaného modelu Divo. Teraz brány továrne v Molsheime opustil posledný zo 40 vyrobených exemplárov modelu Bugatti Divo EB 110 LM s viacerými špeciálnymi úpravami.

Hyperšportové vozidlo Bugatti Divo bolo už v roku 2008 považované za model s progresívnym dizajnovým jazykom, ktorý vznikol pri príležitosti 110. výročia založenia značky. Model natoľko zaujal, že aj napriek astronomickej cene (5 miliónov eur) boli štyri desiatky výnimočných automobilov vypredané v priebehu prvých týždňov.

Prirodzene, že každý z budúcich majiteľov mal možnosť si svoj hyperšporiak „kastomizovať“, teda prispôsobiť svojim požiadavkám. Posledné vyrobené Divo dostalo žiarivo modrú farbu, ktorá odkazuje na posledný pretekársky automobil určený pre vytrvalostné preteky Le Mans. Modrá farba tu kontrastuje s karbónovými prvkami a zlatými liatymi kolesami.

Veľkým prekvapením je výrazne modrý interiér a to vrátane sedadiel, spätného zrkadla, riadiacej páky a dvojfarebného volantu. Na blatníkoch zase nájdete trikolóru z francúzskej vlajky, ktorá odkazuje na pretekára Alberta Diva – šampióna z viacerých Veľkých cien aj legendárnych pretekov Targa Florio.

Pod kapotou „modrého diabla“ sa ukrýva osemlitrový motor s výkonom 1103 kW (1500 k). V porovnaní s dvojtonovým modelom Bugatti Chiron je tak Divo ľahšie o 35 kg, avšak disponuje lepšími parametrami prítlaku. Maximálna rýchlosť modrého hyperšportiaku je stanovená na 380 km/h. Akcelerovať z pokoja na stovku dokáže za 2,4 s.

-jj-, text a foto: Bugatti

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov