Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Nissan R32 Skyline GT-R: Nismo ponúka komplet obnovu za odvážnu sumu

Divízia spoločnosti Nissan pre motoristický šport a výkonné verzie, Nismo, uviedla na trh nový program Restored Car, ktorý ponúka kompletné továrenské obnovenie ikonického modelu R32 Skyline GT-R.

Nová služba dopĺňa program Nismo Heritage Parts, ktorý priniesli ešte roku 2017 a ktorý ponúka náhradné diely pre modely R32, R33 a R34 Skyline GT-R.

Nebude to síce lacné, ale buďte si istí, že v konečnom výsledku bude postavené nové auto, ktoré na tom možno bude lepšie ako v deň, kedy schádzali z výrobnej linky.

Množstvo vykonanej práce musí reflektovať cenu, pretože spoločnosť doslova vyzlečie auto až po holý plech a skontroluje a opraví všetky zistené hrdze alebo poškodenia. Samozrejme, obnovou prejde aj šesťvalec RB26DETT s objemom 2,6 litra s dvomi turbodúchadlami, a  všetky potrebné diely sa vymenenia, aby sa zabezpečil očakávaný bezpečný výkon. Keď sa motor osadí, tak sa musí ešte okrem inéoh skúšať s testovacím vytrénovaným vodičom. Počas celého testu je vozidlo starostlivo ochránené fóliou.  Mimochodom, Nismo ponúka opciu pre zákazníkov v podobe iného naladenia motora, ktoré by zodpovedalo vtedajšej limitovanej verzii Nismo Skyline GT-R.

Medzitým  práce postupujú aj na interiéri. Nismo vymení alebo nahradí všetky poškodené diely, kontroluje sa a opravuje sa elektroinštalácia, či tesnosť a funkčnosť klimatizácie. Ak sa náhodou nedá použiť poťah sedadiel, Nismo musí použiť novú náhradu z R35 GT-R, nakoľko pôvodný materiál by už nezodpovedal požiadavkám na protipožiarnu ochranu.

No a prejdime na sumu, koľko by vás teda tento program stál? Závisí to od množstva práce, ktoré je potrebná. Spoločnosť Nismo uvádza referenčnú cenu 45 miliónov jenov, čo je zhruba 355 000 eur.  Suma zahŕňa aj záruku na jeden rok / 20 000 km. Máte ešte stále záujem? 🙂

Zdroj: NISMO 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov