Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Opel Astra – Svetová premiéra v Rüsselsheime

A NEW BLITZ IS BORN – s týmto heslom dnes automobilka Opel predstavila v Rüsselsheime úplne novú šiestu generáciu modelu Astra. Novinku predstavil prostredníctvom priameho prenosu nový generálny riaditeľ Uwe Hochgeschurtz. Šéfa automobilky Opel podporil aj Jürgen Klopp, manažér futbalového klubu FC Liverpool.

Prvýkrát je Astra teraz v ponuke aj s elektrifikovaným pohonom. Nový model bude k dispozícii ako plug-in hybrid hneď, keď sa v októbri otvoria objednávkové knihy. Navyše v roku 2023 príde na trh aj čisto elektrický model Opel Astra-e. Nová generácia modelu Astra je k dispozícii aj s účinnými benzínovými a naftovými motormi. Takže zákazníci si môžu vybrať pohon vozidla presne podľa svojich potrieb.

Fantastické vozidlo! Nová Astra otvára novú a vzrušujúcu kapitolu značky Opel v histórii modelov kompaktnej triedy. Bude to vôbec prvýkrát, keď ponúkame čisto elektrickú aj plug-in hybridnú verziu rovnakého modelu. Som presvedčený, že nové modely Astra a Astra-e zanechajú silný dojem, vzbudia záujem a pritiahnu k značke mnoho nových zákazníkov,“ povedal počas svetovej premiéry v Rüsselsheime Uwe Hochgeschurtz, generálny riaditeľ automobilky Opel.

A Jürgen Klopp, ambasádor značky Opel, opísal prvé dojmy: „Mal som šancu jazdiť s maskovaným plug-in hybridom Astra — skutočne veľmi pôsobivé. Bol tichý a silný zároveň, ovládateľný skoro ako športové auto. A dizajn: odvážny, inovatívny, kreatívny. Výborne, Opel!”

Sprava do ľava: Marcus Lott, Jürgen Klopp, Uwe Hochgeschurtz and Mark Adams

30 rokov modelu Opel Astra: Bestseller a tvár značky

Od premiéry nástupcu modelu Kadett v roku 1991 predala automobilka Opel z modelu Astra takmer 15 miliónov vozidiel. O 30 rokov neskôr je kompaktný model pokrokovejší a prelomovejší ako kedykoľvek predtým. Dynamický ako nikdy predtým, s čistým, napnutým povrchom, zbavený nadbytočných prvkov a s novou tvárou značky Opel Vizor. Šiesta generácia štartuje tento rok ako športový päťdverový model s nízkou siluetou a zároveň ponúkne ešte viac priestoru než jeho predchodca. Novinka prináša do kompaktnej triedy inovácie, ktoré zákazníci doteraz poznali iba z drahších vozidiel. V modeli Astra napríklad debutuje najmodernejšia verzia adaptívnych svetlometov Intelli-Lux LED® Pixel Light. Osvetľovací systém pochádza priamo z vlajkovej lode Opel Insignia a so 168 LED prvkami je priekopníkom v segmente kompaktnej a strednej triedy.

Opel Astra: Sebavedomá, elektrifikovaná a efektívna novinka

V interiéri novej generácie modelu Astra nastal skok v čase. S plne digitálnym panelom Pure Panel sa tradičné analógové prístroje odobrali do histórie. Namiesto toho prišlo nové rozhranie človek-stroj (HMI) so sviežou, modernou grafikou, ktoré ponúka zákazníkom čistý a intuitívny zážitok. Ovláda sa cez extra široký dotykový displej rovnako ako mobilný telefón. Nikdy predtým nebol automobil značky Opel taký intuitívny a ľahko ovládateľný ako nový model Astra – uvidíme, čo nám odhalí redakčný test.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov