Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


GreenWay: Boom elektromobility alebo rekordy v nabíjacej sieti

Spoločnosť GreenWay vyhodnocuje údaje za prvých sedem mesiacov roku 2021 v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2020. Spoločnosť zaregistrovala okrem iného zdvojnásobenie počtu vodičov zaregistrovaných v ich nabíjacej sieti a trikrát viac „natankovanej“ energie. Len v júli tohto roku vodiči nabili do svojich automobilov celkovo 320 MWh energie - viac ako za celý prvý polrok 2020.

Ušetrených pol milióna litrov benzínu

Tento rok, v období od januára do júla, spotrebovali vodiči elektromobilov viac ako 1,2 GWh energie z nabíjačiek GreenWay – čo je o 200% viac ako v rovnakom období minulého roka.

Energia dodaná zo siete GreenWay im umožnila prejsť viac ako 6 miliónov km. Na rovnakej trase by autá so spaľovacím motorom spotrebovali až 500 000 litrov benzínu.

Júl 2021 bol pre GreenWay rekordný. Za tento jeden mesiac spotrebovali klienti spoločnosti 320 MWh energie a uskutočnili 20 tisíc nabíjacích relácií, čo predstavuje viac ako 250% nárast v porovnaní s júlom 2020.

“Podľa nášho názoru je rekordná úroveň používania našich nabíjačiek odozvou na veľký nárast počtu registrácií elektromobilov, “ komentoval Peter Badík, Managing Partner spoločnosti GreenWay. „Je zrejmé, že rastie počet rodinných vozidiel, ktorými ľudia jazdia na dovolenku a za oddychom. Priemerný mesačný objem spotrebovanej energie sa u bežného klienta GreenWay v priebehu roka zvýšil o takmer 40%.“

 

Lavína elektromobility

V sieti GreenWay na Slovensku a v Poľsku je už zaregistrovaných takmer 15 000 vodičov. Na porovnanie, v júli 2020 ich bolo niečo viac ako 6 000. Tempo rastu počtu nových klientov sa stále zvyšuje: v období od začiatku roka do júla sa vodiči registrovali v sieti GreenWay 2,3 -krát viac ako v rovnakom období minulého roka.

„Predaj elektromobilov neustále rastie, čo sme zaznamenali v našich dátach ale aj v spokojnosti našich obchodných partnerov, ktorým spravujeme ich nabíjačky “ vysvetľuje Peter Badík, Managing Partner spoločnosti GreenWay. „ Rozvoj nabíjacej siete, otvorený prístup k našim klientom a prinášanie inovácií, povzbudzuje ďalších vodičov ale aj nových vlastníkov infraštruktúry pridať sa k rozvoju elektromobility na Slovensku.  Sme radi, že môžeme byť aktívnou súčasťou tohto procesu.“

Rekordéri medzi nabíjačkami

Vodiči najčastejšie používajú nabíjačky, pri ktorých sa nachádzajú ďalšie služby, ktoré môžu počas nabíjania využiť: na parkoviskách nákupných centier a kancelárskych komplexov alebo v sídle veľkých spoločností. Medzi najobľúbenejšie nabíjacie stanice na Slovensku patria: nabíjacie stanice pri nákupných centrách OC Dubeň Žilina, Aupark Bratislava, M park Považská Bystrica, Europa SC Banská Bystrica a Max Poprad, ekologický nabíjací hub pri spoločnosti Dalitrans Veľké Bierovce a nabíjacia stanica Todos/OMV Ružomberok.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov