Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Lada Niva Bronto – stále nažive navyše po čerstvej modernizácii

Odvážny offroadový deduško sa zrodil ešte v roku 1977, a má za tie dekády za sebou už niekoľko menších či väčších faceliftov. To ale nič nemení na fakte, že jeho konštrukcia je už značne zastaraná. To však neznamená, že nemôže prísť ďalšia modernizácia. Tentokrát je na rade Lada Niva Bronto s mimoriadne „luxusným“ a „prestížnym“ vybavením.

Súčasnej pôvodnej generácii  Lady Niva sa stále darí výborne a Rusi neuvažujú o tom, že by výrobu pomaly ukončili. Nový model je ale vyvíjaný v spolupráci s Renaultom a má sa objaviť v roku 2024.

Lada Niva a vec, o ktorej ste ani netušili

Lada Niva Bronto vychádza z 3-dverovej verzie Legend s najvyššou možnou výbavou. A tiež to niečo zo seba pridáva. Na palube nájdete také perly, ako je klimatizácia, vyhrievanie sedadiel a vyhrievané zrkadlá. Hlavnou zmenou je však nová palubná doska s optimalizovaným systémom ventilácie, pohodlnejšie sedadlá a tiež ruský ekvivalent núdzového volania so systémom sledovania, na ktorý dohliada ruské ministerstvo obrany v prípade nehody. Lada okrem toho popracovala aj na vytlmení interiéru.

Zákazník si bude môcť vybrať medzi dvomi verziami Lada Niva Bronto. Prvá, Luxe, je vybavená kovovými nárazníkmi, a 15-palcovými ráfikmi s terénnymi pneumatikami MT. Drahsia verzia Prestige sa môže pochváliť aj masívnejšou maskou chladiča, lepšie stavanými nárazníkmi, plastovými krytmi podbehov a prahov a hmlovými svetlami.

Poháňať ho bude 1,7-litrový motor s výkonom 83 koní spojený s 5-stupňovým manuálom. V Rusku si ju už môžete objednať, u nás jedine cestou individuálneho dovozu.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov