Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Citroën ë-Berlingo: Nevídaná praktickosť elektromobilu

Tretia generácia Citroënu Berlinga má na konte predaných 176 738 kusov na celom svete od uvedenia na trh v roku 2018. Teraz prinášajú elektrickú verziu, ktorá vodičom umožní neobmedzený prístup do mestských nízkoemisných zón a znižuje ich uhlíkovú stopu.

Nový Citroën ë-Berlingo má kompaktnú karosériu, ktorá uľahčuje manévrovanie a prístup na všetky parkoviská. K tomu dostatok priestoru pre päť až sedem ľudí doplnené priestranným úložným priestorom, ktoré boli spolu starostlivo navrhnuté tak, aby zvyšovali pohodu zivnostníkov, rodín či grupy priateľov. Zákazník si môže zvoliť dĺžku svojho vozidla: 4,40 m (krátka verzia M) alebo 4,75 m (dlhá verzia XL). Bez ohľadu na verziu vojdete prakticky všade, lebo výšku menšiu 1,90 m. Krátke Berlingo (M) je k dispozícii v štyroch verziách: Live, Feel, Feel Pack a Shine. Pokiaľ ide o dlhé Berlingo, to príde verzii Feel Pack.

  • Live obsahuje základné vybavenie: klimatizáciu, digitálne rádio s 5 “dotykovou obrazovkou a súpravu handsfree Bluetooth s USB portom, pravé posuvné bočné dvere, centrálne zamykanie, výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča a výškovo a hĺbkovo nastaviteľné volant, deliteľné sklopné zadné sedadlo 1 / 3-2 / 3, obmedzovač rýchlosti / tempomat, asistent rozjazdu do kopca, automatická aktivácia stretávacích svetiel a bezpečnostná sada (aktívna bezpečnostná brzda, systém varovania pred opustením jazdného pruhu, výstraha pred rizikom kolízie) , Upozornenie na prestávku, rozpoznávanie a odporúčanie značiek obmedzujúcich rýchlosť), úložné priestory nad hlavou, vyhrievané elektrické spätné zrkadlá.
  • Feel zahŕňa výbavu Live a tiež výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča s bedrovým ovládaním, sklopné sedadlo spolujazdca, predné stredné lakťové opierky, letecké stolíky na operadlách predných sedadiel, ľavé a pravé posuvné bočné dvere, parkovací asistent vzadu , paket Safety Plus, ktorý pridáva výstražný systém pozornosti vodiča, automatickú aktiváciu svetlometov a rozšírené rozpoznávanie značiek, paket eloxovanej modrej farby (obaly Airbumps® a hmlové svetlá), kľučky dverí vo farbe karosérie a lesklé čierne kryty vonkajších spätných zrkadiel.
  • Feel Pack, najuniverzálnejšia verzia, obsahuje tri sklopné nezávislé zadné sedadlá, otváracie okno batožinového priestoru, lesklé čierne strešné tyče, elektrickú detskú poistku, elektrické predné a zadné okná, elektrochromatické vnútorné spätné zrkadlo, elektrické sklopné spätné zrkadlá, pretlačené okná (rad 2, 3 a okno zadných výklopných dverí) a volant z delenej kože. Verzia Citroën Feel Pack, perfektne vybavená pre technofilov, obsahuje najmä rádio Connect na 8 “farebnej dotykovej obrazovke, 10” farebný digitálny prístrojový štít a Connect Play (Mirror Screen)-
  • Shine, navrhnutý pre tých, ktorí hľadajú pohodlie, ponúka kameru pre výhľad dozadu s funkciou Top Rear Vision, Citroën Connect Box s balíkom SOS & Assistance Pack, Connect Nav, Head-Up Display a dvojzónovú automatickú klimatizáciu.

Na prispôsobenie je k dispozícii sedem farieb karosérie: nemetalická(biela Banquise), štyri metalické farby (Deep Blue, Steel Gray, Platinum Gray, Metallic Copper), dve perleťové farby (Perla Nera Black, Sand) a tiež Pack XTR, vylepšený o Orange Color Pack a 17 “zliatinové disky z ľahkej zliatiny s diamantovým efektom.

ë-Berlingo je hmatateľnou odpoveďou na potreby mobility v oblasti tzv. ludospace vozidiel, ktorého zákazníci veľmi radi znižujú svoj vplyv na životné prostredie a zostávajú v rámci svojho rozpočtu.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov