Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Mini Vision Urbanaut: Hmatateľný futurizmus

Exteriér a interiér vozidla sa mení tak, aby odrážal aktuálny „Mini okamžik“.

V závere minulého kalendárneho roka ukázala značka Mini svetu digitálnu víziu vozidla Urbanaut. Štúdia mestského vozidla budúcnosti, ktorá sa dokáže prispôsobiť potrebám aktuálneho využitia, tak teraz dospela do reálnej a hmatateľnej fázy.

Univerzálny a veľkopriestorový automobil skôr rodinného typu prekvapí svojim futuristickým dizajnovým jazykom, výklopným predným sklom, autonómnym riadením aj variabilitou interiéru. Vedenie automobilky Mini považuje za svoju povinnosť aj v budúcnosti zachovať a rozvíjať jedinečné vlastnosti tejto značky.

„S pohľadom upreným do budúcnosti sme v projekte Mini Vision Urbanaut vytvorili predstavu o tom, ako môžeme atribúty Mini, v tomto prípade so zameraním na chytré využitie priestoru, preniesť do budúcej mobility a interpretovať ich typickým spôsobom Mini. Prenáša osobný priestor užívateľa do automobilu a otvára mu rôzne možnosti, od vytvorenia mestskej oázy až po pocity slobody a dobrej nálady,“ povedal šéf automobilky Bernd Körber.

„Mini Vision Urbanaut je našou predstavou o tom, ako by chytré využitie priestoru Mini mohlo poskytnúť odpoveď na potreby budúcich miest a rôznych životných štýlov,“ dodal Körber. Automobilka Mini sa do budúcnosti pozerá predovšetkým ako prostredník a spoločník pre nezabudnuteľné chvíle, ktoré nazývajú „Mini okamžiky“.

V takomto prípade je potom na mieste otázka, aké zážitky so svojim moderným autom vlastne chcete zažiť. Základnou myšlienkou konceptu Mini Vision Urbanaut je rozdelenie času stráveného s vozidlom na dve časti. V prvom prípade ide o to, kedy sa jazdí, v druhom zase kedy sa vozidlo používa na mieste. Toto rozdelenie vhodne vystihujú Mini okamžiky „Chill“, „Wanderlust“ a „Vibe“.

Exteriér a interiér vozidla sa mení tak, aby odrážal aktuálny „Mini okamžik“ a poskytoval tak na palube ideálne prostredie z hľadiska atmosféry a celkového využitia priestoru.  Vôňa, zvuk a priestorové osvetlenie naďalej obohacujú základnú náladu aktivovanú zvolením konkrétneho „Mini okamžiku“. Premenu atraktívneho vozidla podľa konkrétneho nastavenia je možné teraz ohromujúcim spôsobom zažiť práve vďaka stavbe fyzického modelu Mini Vision Urbanaut.

-jj-, zdroj a foto: Mini

 

 

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov