Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce Landspeed Collection: Oslava rekordov

Hlavným odkazom sú rýchlostné rekordy z rokov 1937 a 1938.

Britská automobilka Rolls-Royce pripravila limitovanú edíciu svojich luxusných modelov Wraith a Dawn v takzvanej Landspeed Collection, ktorá oživila spomienky na bradaté rýchlostné rekordy z prvej polovice 20. storočia.

Hlavným odkazom sú rýchlostné rekordy z rokov 1937 a 1938, ktoré na soľných pláňach vytvoril George Eyston na vozidlách poháňaných práve s agregátmi Rolls-Royce. Z limitovaného množstva luxusných limuzín sa celkovo vyrobí 60 kusov. Rolls-Royce Landspeed Collection pripomína rýchlostný rekord 556 km/h.

Ten dosiahol Eyston už dva roky pred začiatkom II. svetovej vojny so špeciálom Thunderbolt na soľných pláňach Bonneville. O rok neskôr s vylepšeným strojom posunul vlastné rýchlostné maximum na 575 km/h. Spoločnosť Rolls-Royce vyrobila limitovanú edíciu modelu Wraith a otvoreného modelu Dawn v dvojfarebnom prevedení s niekoľkými ďalšími športovými prvkami exteriéru.

Luxusná kolekcia v špeciálnej farbe tmavomodrého laku odkazuje na soľné pláne a rovnaký motív nájdeme tiež aj v interiéri, konkrétne na palubnej doske v popraskanej zemi – pláni. Dvojfarebný volant odkazuje na stopu po pneumatikách a strop ukazuje nočnú oblohu z noci 16. septembra roku 1938. V limitovanej edícii bude vyrobených len 35 kusov modelu Wraith a 25 exemplárov z modelu Dawn.

-jj-, zdroj a foto: Rolls-Royce

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov