Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Volvo Concept Recharge: Futuristický dizajn elektromobilov

Zaujme aerodynamickosťou, jednoliatosťou, veľkou mierou presklenia a interiérom.

Švédská automobilka Volvo postupne prechádza na elektrickú budúcnosť. Dôkazom sú nielen prvé elektrifikované modely, ale nová veľmi odvážne vízia plne elektrického Volvo Concept Recharge. Štúdia s minimalistickým dizajnom tak rozvíja aktuálny dizajnérsky jazyk automobilky.

Zaujme aerodynamickosťou, jednoliatosťou, veľkou mierou presklenia a moderným interiérom. Tradičnú masku chladiča nahradili štruktúrou pripomínajúcou štít, podporovanou novou interpretáciou svetlometov Volvo v prevedení Thorovho kladiva. Súčasťou svetlometov je najnovšia technológia HD osvetlenia. Ponúka čistú grafiku, ktorá sa objavuje po zotmení, keď sa rozsvietia hlavné svetlomety.

Aj naďalej zostávajú charakteristické zadné vertikálne svetlá, ktoré sa už stali súčasťou tradície značky Volvo. Avšak teraz sú dizajnérsky prepracované do tvaru krídiel, ktoré sa pri vyšších rýchlostiach rozširujú a ďalej zlepšujú celkovú aerodynamiku. Sofistikované dizajnérske prvky Volvo dodávajú koncepčnému vozidlu Concept Recharge novú formu tiež v interiéri.

Plochá podlaha ponúka viac priestoru aj lepšie jazdné pozície pre celú posádku vozidla. Pozornosť púta aj 15-palcový dotykový displej spolupracujúci s budúcou generáciou prepojeného infotainment systému automobilky. Jedná sa o technológiu s logickým usporiadaním a intuitívnym spôsobom ovládania, ktorá prispieva k vyrovnanému a pokojnému jazdnému zážitku.

-jj-, zdroj a foto: Volvo

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov