Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Ferrari 296 GTB: Minimalizmus a 330 km/h!

Na prvý pohľad zaujme design exteriéru, ktorý navrhlo Ferrari Styling Centre.

Talianska automobilka Ferrari prichádza s novým modelom Ferrari 296 GTB, ktorý odkazuje na legendárny športiak Dino z roku 1966.

Športová novinka s kompaktnými rozmermi a veľmi príjemným prísne aerodynamickým dizajnovým jazykom bez zbytočných výstredností má pod kapotou motor V6. Veľmi vydarený je aj vnútorný priestor respektíve interiér.

Na prvý pohľad zaujme design exteriéru, ktorý navrhlo Ferrari Styling Centre s cieľom zmeniť identitu dvojmiestneho modelu Berlinetta s tým, že má ísť o extrémne kompaktnú liniu s originálnym moderným vzhľadom.

Vďaka monolitickému dizajnu a krátkemu rázvoru sú tak dosiahnuté jednoduché a čisté architektúry tvarov bez zbytočných optických efektov. Interiér športiaku Ferrari 296 GTB je prekvapivo menej športový, ako by sa dalo čakať.

Výsledkom digitálne zameraného kokpitu je sofistikované prostredie, jednoduché až minimalistické, so športovým akcentom a jemnou estetikou Ferrari. Pod kapotou nájdeme trojlitrový motor V6 podporený elektrickým motorom. Novinka akceleruje na stovku za 2,9 sekundy, pričom maximálna rýchlosť je 330 km/h.

-jj-, zdroj a foto: Ferrari

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov