Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Hyundai i20 N a i20 N Line – výroba nových modelov spustená

Hyundai odštartoval výrobu nových modelov i20 N a i20 N Line vo svojom výrobnom závode Hyundai Assan Otomotiv Sanayi v tureckom Izmite. Nové varianty i20 sa pridávajú k modelom i10, i10 N Line a bežnej i20-ke. V závode Hyundai v Turecku sa vyrába aj úplne nový crossover Hyundai BAYON.

Dynamicky ladený i20 N Line

Kombinácia špičkovej konektivity a bezpečnosti novej generácie i20 so športovosťou N Line prináša dynamický zážitok z jazdy, ktorý je dostupný ešte väčšiemu počtu zákazníkov. K dynamickému vzhľadu prispievajú sivé doplnky inšpirované motoršportom, elegantný zadný nárazník, hmlové svetlo trojuholníkového tvaru a chrómová koncovka výfuku. i20 N Line ponúka štandardný 1,2-litrový 4-valcový motor MPi s výkonom 84 k a 1,0-litrový, turbodúchadlom prepĺňaný benzínový motor T-GDi s výkonom 100 k alebo 120 k. Ten je k dispozícii aj so 48-voltovou mild hybridnou technológiou, ktorú možno tiež kombinovať s inteligentnou manuálnou prevodovkou (iMT) pre ešte vyššiu účinnosť paliva.

Skutočný hot hatch i20 N

i20 N ponúka vďaka vysokovýkonnému motoru a technologickým inováciám maximálnu zábavu z jazdy. Vonkajší dizajn, ktorý bol predstavený pod heslom „ultimate corner rascal“, sa vyznačuje športovým vzhľadom inšpirovaným motoršportom, vrátane prominentného predného nárazníka s veľkým prívodom vzduchu, masky chladiča so vzorom šachovnicovej vlajky s logom N a spojler s červeným lemovaním. i20 N poháňa 1,6-litrový turbodúchadlom prepĺňaný motor GDI so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou (6 MT). Poskytuje maximálny výkon 204 k a maximálnu rýchlosť 230 km/h. Z 0-100 km/h sa dostane za iba 6,2 sekundy. Hot hatch je vybavený množstvom špecializovaných vysoko výkonných funkcií pre športový zážitok, vrátane Launch Control a Rev Matching. Päť odlišných jazdných režimov navyše optimalizuje jazdné parametre pre rôzne podmienky. Silné zrýchlenie, športové pruženie a pohotové riadenie prispievajú k dynamickému charakteru i20 N.

Pre športovejší zážitok z jazdy

Obe novinky – i20 N Line aj i20 N – boli navrhnuté tak, aby zákazníkom priniesli športovejší zážitok z jazdy. Nová generácia i20, ktorú Hyundai predstavil v druhej polovici roka 2020, tak po prvý raz prináša aj prevedenie v obľúbenej športovej výbave N Line. Nový i20 N je na druhej strane skutočný hot hatch inšpirovaný rally autom i20 WRC, s ktorým získava Hyundai úspechy v globálnom motoristickom športe. V rokoch 2019 a 2020 získal Hyundai vo WRC titul najlepšieho konštruktérskeho tímu. i20 N a i20 N Line sa v slovenských predajniach začnú objavovať už v priebehu augusta.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov