Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


OSRAM: Palubné kamery

Ak sa vám v premávke stane akákoľvek nepríjemnosť, s palubnou kamerou máte väčšiu šancu domôcť sa pravdy a spravodlivosti.

V cestnej premávke platí, že ak sa nič nestane, nič sa nedeje. Akonáhle sa ale prihodí neočakávaná situácia, môže byť zle. Pre prípad, že sa všetko zbehne príliš rýchlo a dôjde nakoniec napríklad aj k nehode, hodia sa malí pomocníci, ktorí premávku pred alebo za vaším vozidlom zaznamenávajú. Volajú sa palubné kamery.

 

Pri spomínaní, čo sa vlastne prihodilo, si môžete pamätať len fragmenty toho, čo sa naozaj stalo. Ste v šoku, nemôžete sa sústrediť a druhá strana vás tlačí na podpis záznamu o dopravnej nehode. V takejto situácii si stačí spomenúť na jediné, že vlastníte palubnú kameru, ktorá v prípade kolízie automaticky spustí proces ukladania. Širokouhlý záznam v rozlíšení Full HD/30fps môže v prípade potreby pomôcť identifikovať poznávacie značky, skutočného vinníka nehody a ďalšie podrobnosti. Aj keď je vozidlo zaparkované, snímač G-Shock v jednotke zaisťuje, že kamery automaticky započnú proces nahrávania. Na dovolenke a v cudzom prostredí sú podobné informácie ešte cennejšie. Použitie palubných kamier ale vždy radšej konfrontujte s legislatívnymi požiadavkami krajín, do ktorých máte namierené. Napr. v Portugalsku je ich používanie, a dokonca aj samotná prítomnosť v aute, zakázané.

Z palubných kamier si môžete vyberať a nájsť tak ideálny typ pre vaše potreby. Napríklad model ROADsight 50 Dash Camera ponúka parkovací režim, nočné čiernobiele nahrávanie, ukladanie na pamäťovú kartu s kapacitou až 128 GB a pripojenie zadnej kamery ROADsight REAR 10. Dizajn palubných kamier OSRAM ROADsight je veľmi diskrétny v tmavo šedých tónoch. Vďaka malým vonkajším rozmerom nenápadne zapadnú do interiéru vozidla a zvonku sú takmer neviditeľné. Palubné kamery umiestnené za spätným zrkadlom sú ťažko viditeľné a vy sa môžete plne sústrediť na riadenie. Každá kamera ROADsight je dodávaná s nástrojmi pre inštaláciu káblov za obloženie interiéru vozidla. To umožňuje, aby bol napájací kábel vo vozidle inštalovaný doslova neviditeľne. Skrz integrovanú USB zásuvku je možné napájať ďalšie mobilné zariadenia. Akonáhle je držiak pripevnený k čelnému sklu, možno naň magneticky kameru pripevniť do požadovanej polohy. Prístup do kamery umožňuje aplikácia WiFi & OSRAMconnect.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov