Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Tesla Cybertruck: Elon už eviduje milión rezervácii

Elektromobil Tesla Cybertruck sa oficiálne ukázal svetu po prvý raz v roku 2019.

Predstavitelia progresívnej automobilky Tesla už údajne evidujú viac ako milión rezervácií na elektromobil Tesla Cybertruck. Šéf Elon Musk v tejto súvislosti sľúbil, že plánuje čoskoro predstaviť aj upravený design Cybertrucku.

Elektromobil Tesla Cybertruck sa oficiálne ukázal svetu po prvý raz v závere kalendárneho roka 2019. Hneď v priebehu úvodného týždňa zaznamenala Tesla viac ako 250.000 rezervácií. O tridsať mesiacov neskôr už konštatuje vedenie americkej automobilky, že má podľa neoficiálnych údajov už viac ako milión rezervácií.

Cena elektromobilu pick-up truck Tesla Cybertruck začína na čiastke 39.900 amerických dolárov. Samotný výrobný proces by mal odštartovať azda už koncom roku 2021 v novej továrni Gigafactory Texas v zámorskom Austine. Vizionár Elon Musk ale pripustil, že zdržanie je možné. Reálne sa tak výroba a dodávky vo väčšom meradle rozbehnú najskôr až v budúcom kalendárnom roku.

Práve v priebehu spomínaného obdobia by mala začať dodávať v zámorí obľúbené elektrické pick-up trucky už aj konkurencia, ako Ford alebo start-up Rivian. Ford napríklad aktuálne predstavil elektromobil Ford F-150 Lightning, o ktorý prejavilo počas úvodných dvoch dní reálny záujem až 44.000 osôb.

-jj-, zdroj a foto: Electrek.co, Tesla

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov