Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


BMW MOTORRAD rozširujú ponuku príslušenstva na R18 A R18 CLASSIC

Existujúca ponuka BMW Motorrad Originálneho príslušenstva a voliteľných doplnkov už teraz ponúka množstvo spôsobov, ako podľa vlastných preferencií individualizovať modely R 18 a R 18 Classic. Uvedením výbavy Option 719 BMW Motorrad pridáva ďalšie prvky, ktoré umožňujú najvyššiu úroveň individualizácie na základe historického dedičstva.

 

Koniec koncov, interný kód “719” v BMW Motorrad už pred desiatkami rokov znamenal obzvlášť kvalitné a exkluzívne špeciálne výbavy, nezvyčajné špeciálne priania a jedinečné predmety.

Výbava Option 719 Design Package AERO.

Výbava Option 719 Design Package AERO obsahuje veko pravej a ľavej hlavy valcov, predný kryt a kryt sania vľavo a vpravo. Všetky časti sú vyrobené z hliníkového plechu s brúseným bezfarebným eloxovaným povrchom. Veká hláv valcov sú vybavené jemne spracovanými vetracími otvormi, ktoré pripomínajú aerodynamické motocykle 20. a 30. rokov minulého storočia, tzv. “Streamliner”. Špecialitou je logo na prednom kryte a bočných krytoch: sú vyrobené z masívnej medi, ktorá je pochrómovaná a čiastočne natretá bielou farbou. Biela farba uzatvárajúce číselný rad “719” odkazuje na historické znaky, ktoré boli vo svojej dobe typicky ohraničené smaltom.

Sedlo Option 719.

Sedlo Option 719 je u nových modelov R 18 a R 18 Classic obzvlášť exkluzívnou alternatívou k štandardnému sedlu. Okrem štandardnej výšky ponúka integrované vyhrievanie, fascinujúce vybrané materiály a prvotriednu povrchovú úpravu. Sú použité napríklad dve čierne čalúnenia, ktoré sú kombinované s prešívaným vzorom v tvare kosoštvorca. Toto exkluzívne sedlo završuje vyšívané logo BMW a symbol 719 na jeho boku.

Metalické laky Option 719 Galaxy Dust / Titanium Silver 2.

Metalický lak Galaxy Dust je meniaca farba, ktorá v závislosti na dopade svetla sa mení  od fialovej po tyrkysovo modrú. Okrem toho, keď je povrch vystavený slnečným lúčom, množstvo farebných častíc vytvára jedinečný vizuálny efekt. Táto špeciálna povrchová úprava je kombinovaná so žiarivou metalízou Titanium Silver 2, ktorou je lakovaná palivová nádrž. Prechod medzi dvoma farbami sa skladá z ručne aplikovaného dymového efektu, známeho z legendárneho modelu R 90 S. Lesknúci sa povrch je navyše lemovaný klasickou bielou dvojitou čiarou.

Kolesá Option 719 AERO a ICON.

Dvojica kolies Option 719 AERO a ICON v základnej čiernej a striebornej farbe prinášajú obzvlášť rafinovaný a technicky prepracovaný vzhľad. Disky z ľahkých zliatin majú šesť frézovaných tenkých lúčov, ktoré priťahujú pozornosť. Frézované plochy hliníka vytvárajú s farbou kolies fascinujúci kontrast – preto názov Contrast Cut (kontrastné rez).

R 18 a R 18 Classic: Úspešný vstup na trh s modelmi First Edition.

BMW Motorrad vstúpilo do segmentu motocyklov cruiser v septembri 2020, kedy predstavilo model R 18, ktorý vo februári 2021 doplnil model R 18 Classic, druhý člen tejto novej modelovej rady. R 18 Classic stelesňuje nostalgický tourer a odkazuje na počiatky veľkých cestovných cruiserov. V porovnaní s veľmi puristickým R 18 sa R ​​18 Classic vyznačuje predovšetkým veľkým čelným štítom, sedlom spolujazdca, bočnými taškami, pomocnými LED svetlomety a 16-palcovými predným kolesom.

Oba modely R 18 čerpajú z tradície historických motocyklov BMW. Technicky aj vizuálne vychádzajú z renomovaných modelov, ako je BMW R 5, a zameriavajú sa na to najdôležitejšie: puristická, jednoduchá technológia a motor boxer ako epicentrum potešenie z jazdy v kombinácii s “dobrou náladou”.

Veľmi úspešné uvedenie motocyklov BMW R 18 a BMW R 18 Classic na trh prebehlo prostredníctvom modelov First Edition. Výroba týchto exkluzívnych modelov v limitovanej edícii skončí po viac ako 13 000 vyrobených kusoch na konci júla 2021.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov