Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Yaris Cross – poznáme slovenské ceny

Zákazníci na Slovensku si môžu začať predobjednávať úplne novú Toyotu Yaris Cross. Cena nového kompaktného SUV štartuje na úrovni 16 490 €, cena hybridnej verzie na úrovni 19 490 €.

Toyoty Yaris Cross  bude k dispozícii s piatimi úrovňami výbavy – Active, Comfort, Executive, Adventure a s najvyššou výbavou s názvom Premiere Edition. Outdoorové prevedenie Adventure bude možné zakúpiť od 24 190 €. Na začiatku predpredaja si bude možné objednať aj limitovanú edíciu Premiere Edition. Prvé vozidlá dorazia k zákazníkom v októbri.

Úplne nový model Yaris Cross, je postavený na rovnakej podvozkovej platforme GA-B ako nová Toyota Yaris. Hlavným rozdielom je však vyššia poloha za volantom aj väčšia svetlá výška. Vozidlo je oproti klasickému Yarisu celkovo dlhšie, širšie a priestrannejšie. Podvozková platforma zabezpečuje vozidlu výhody v podobe vysokej tuhosti karosérie, nízkeho ťažiska a vyváženého podvozka, čo sa pozitívne prejaví na jazdnej agilite, obratnosti, suverénnej ovládateľnosti a vynikajúcom pohodlí počas jazdy.

Hybrid s možnosťou pohonu 4×4

Pre všetky verzie Toyoty Yaris Cross je k dispozícii hybridný pohon. Vychádza zo štvrtej generácie systému s 1,5-litrovým motorom (116 k), ktorý pracuje v Atkinsonovom cykle a ktorý sa po prvýkrát predstavil v novom hatchbacku Yaris. Vďaka mimoriadnej úspornosti tohto systému sa očakáva, že Yaris Cross s pohonom predných kolies bude mať emisie CO2 pod 105 g/km, v prípade verzie s AWD-i by emisie nemali prekročiť 110 g/km.

Yaris Cross ako jediné kompaktné SUV s hybridným pohonom ponúkne inteligentný systém pohonu všetkých kolies (AWD-i), ktorý zvyšuje bezpečnosť počas jazdy, pretože že v závislosti od jazdných podmienok automaticky prepína medzi pohonom predných kolies a pohonom všetkých kolies. Štandardnou súčasťou systému AWD-i sú okrem toho manuálne nastaviteľné režimy „Trail“ a „Snow“, ktoré zdokonaľujú stabilitu vozidla v náročnejších jazdných podmienkach.

Od stredného stupňa výbavy s paketom Style sú vo výbave Yarisu Cross výhradne LED svetlá, vzadu navyše so sekvenčnou aktiváciou smerových svetiel. Štandardom sú aj robustné nástavce prahov a lemy okolo podbehov kolies.

Toyota Smart Connect

Yaris Cross je vybavený úplne novým multimediálnym systémom Toyota Smart Connect, ktorý zákazníkom prináša bezproblémovú konektivitu mobilných zariadení bez použitia káblov. Navigácia s 9“ multimediálnym displejom s jemnou grafikou podporuje online aktualizácie máp prostredníctvom cloudu, dopravné informácie v reálnom čase a informácie o udalostiach na ceste, ako aj vyhľadávanie bodov záujmu online. Majitelia Yarisu Cross si pomocou mobilnej aplikácie môžu do vozidla odoslať vopred naplánované trasy a nastaviť si klimatizáciu v kabíne ešte pred nastúpením do vozidla, a na diaľku je možné vozidlo aj zamykať a odomykať.

Automatické parkovanie

Pokročilý parkovací asistent Toyota Teammate navedie vozidlo na parkovacie miesto pomocou intuitívneho ovládania na displeji multimediálneho systému. Prepracovaná funkcia poloautonómneho parkovania zabezpečuje bezproblémové zaparkovanie vozidla a jednoduchšie manévrovanie vďaka 360° panoramatickej kamere. Systém bezpečne navedie vozidlo na cieľové miesto bez toho, aby vodič ovládal volant alebo plynový pedál. Systém funguje aj v noci alebo na miestach, kde nie sú parkovacie miesta vyznačené čiarami. K dispozícii je aj pamäťová funkcia s možnosťou uložiť si konkrétne parkovacie miesto, napríklad na príjazdovej ceste pri dome.

Variabilný batožinový priestor

Vozidlo ponúka automatické otváranie výklopnej zadnej časti pohybom nohy alebo praktické dvojité dno batožinového priestoru, ktoré umožňuje ľahko meniť výšku podlahy. Priestranný batožinový priestor so základným objemom 397 litrov možno ešte zväčšiť sklopením sedadiel, ktoré sú delené a samostatne sklápateľné v pomere 40 : 20 : 40. Do vozidla sa tak zmestia lyže, horský bicykel či batožina na týždennú dovolenku vrátane možnosti upevniť náklad pomocou fixačných úchytov.

Yaris Cross Adventure

Verzia Adventure, určená napríklad na cesty z mesta do prírody, sa odlišuje napríklad krytom pod predným nárazníkom a ochranným krytom v zadnej časti vozidla. Súčasťou štandardnej výbavy sú strieborné strešné pozdĺžne nosiče a 18“ zliatinové disky kolies s tmavosivou povrchovou úpravou. V kabíne sú dekoratívne prvky lakované čiernou farbou alebo čierne čalúnenie stropu kabíny. Štandardom sú tiež pohodlné športovo tvarované sedadlá s koženými bočnicami.

Predpredaj

Obdobie predpredaja je podporené špeciálnou akciovou ponukou. Cenové zvýhodnenie na jednotlivé výbavy je až do výšky 1 400 €, a zvýhodnené je aj financovanie prostredníctvom programu Toyota Easy s 0 % úrokom. Prvé vozidlá pre zákazníkov dorazia na Slovensko v priebehu októbra.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov