Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Francúzi chcú obmedziť rýchlosť pre vozidlá nad 1,5 t!

Francúzska politická strana Europe Ecologie-Les Verts (EELV) chce obmedziť rýchlosť vozidiel ťažších ako 1,5 tony.

Ak by takáto zmena vstúpila do platnosti, automobily s hmotnosťou vyššou ako 1,5 tony vo Francúzsku by nemohli prekročiť  takéto vozidlá rýchlosť 90 km/h na diaľniciach a 80 km/h na rýchlostných cestách a štátnych cestách. Cesty mimo obce už zníženie rýchlosti zažili pred pár rokmi. Do tejto kategórie patria dodávky všemožných veľkostí a veľké množstvo osobných automobilov vrátane sedanov strednej triedy, minivanov a SUV.

Klimatické zmeny, Holandsko už brzdí!

Čím ťažšie je auto, tým vyššia je jeho spotreba paliva a emisie výfukových plynov. Ukazuje sa však, že EELV by rado rozšírilo vyššie uvedené obmedzenia aj na elektromobily, v ktorých nedochádza k priamym emisiám oxidu uhličitého. Zaujímavé nie?

Odkiaľ sa teda vzala táto myšlienka? Uškrtením váhy  by EELV chcela presvedčiť verejnosť, aby prešla na menšie a ľahšie automobily, ktoré sú prirodzene ekologickejšie, používajú menej paliva alebo potrebujú menej elektriny. Ale čo s ľuďmi a firmami, ktorý takéto autá potrebujú? Veď tu ide o pomerne široký sektor, ktorý produkuje hodnoty v určitom čase.

Nebojte sa, nič zatiaľ nie je isté. Je to iba program, ktorý súvisí s blížiacimi voľbami.

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov