Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Yaris Cross Adventure – Bezhlavo aj mimo asfalt!

Toyota Yaris Cross debutuje v ešte terénnejšej dobrodružnej verzii. Okrem iného dostane pohon všetkých kolies a ďalšie jazdné režimy uľahčujúce pohyb v trochu zložitejších neasfaltových podmienkach.

Pred časom sme videli, ako bude vyzerať nový crossover Toyota v segmente B. Teraz Japonci predstavili verziu Adventure, naj „off-roadovú“ verziu, ktorá zvládne nielen vyšší mestský obrubník!

Yaris Cross Adventure (ako bežný Yaris Cross) má v porovnaní s bežným Yarisom zavesenie dvihnuté o 30 mm, ale jeho najdôležitejšou vlastnosťou je prítomnosť pohonu všetkých kolies AWD-i. Vo výsledku je to jediný hybrid vo svojom segmente, ktorý ponúka takéto riešenie. Nezabudli ani na ďalšie 2 jazdné režimy – Trail a Snow, ktoré sa prispôsobia príslušným podmienkam vyplývajúcim z názvu.

Ďalším charakteristickým znakom Yaris Cross Adventure sú masívnejšie nárazníky vpredu a vzadu, strieborné strešné lyžiny a 18-palcové tmavosivé disky kolies. Vo vnútri nie sú letmým pohľadom viditeľné zmeny. Toyota hovorí iba o čiernom headlineri a klavírnej čiernej povrchovej úprave niektorých prvkov.

TOYOTA Yaris 1,5 Dynamic Force – Čili bonbónik

Srdce sa ale nezmenilo – pod kapotou hostí trojvalcový 1,5-litrový agregát pracujúci v Atkinsonovom cykle, ktorý s elektromotorom generuje celkom 116 koní. Výrobca dodáva ľahký prídavný pohon, vďaka čomu sa emisie CO2 zvýšili v porovnaní s verziou s predným náhonom o menej ako 10 g / 100 km. Neuveriteľné!

Ak chcete ešte viac vyniknúť, limitovaná edícia Premiere Edition bude v predaji iba tento rok, čo je najbohatšia verzia Adventure. Medzi prvkami výbavy nájdeme okrem iného aj kožené sedadlá, špeciálny vzor diskov, elektrické dvere batožinového priestoru so snímačom pohybu nôh, head-up displej a dvojfarebná karoséria.

Toyota Aygo sa stala crossoverom, zoznámte sa s konceptom X prologue

Predpredaj modelu Toyota Yaris Cross Adventure sa začne v druhom štvrťroku 2021, zatiaľ čo bežný predaj sa začne v septembri 2021.

Zdroj: Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov