Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Rolls-Royce Wraith od West Coast Customs

Pre karosársku dielňu West Coast Customs z Kalifornie to bola ďalšia z objednávok snov.

Pred štyrmi rokmi predstavila britská automobilka Rolls-Royce štúdiu nazvanú 103EX Vision 100. Vízia budúcnosti značky mala trochu nezvyklé tvary, monolitický design a kryté kolesá prechádzajúce do karosérie. Jeden z amerických spevákov sa rozhodol ním inšpirovaný automobil si obstarať a nechal si od West Coast Customs upraviť Rolls-Royce Wraith.

Pre karosársku dielňu West Coast Customs z Burbanku v Kalifornii to bola ďalšia z objednávok snov. Rolls-Royce 103EX Vision 100 ich natoľko fascinoval, že ich zaujímalo, prečo také úctyhodné auto nemôže bežne existovať. Rozhodli sa po rokoch výskumu vytvoriť vlastnú verziu tohto modelu. Ako základ im poslúžil Rolls-Royce Wraith.

Výsledok je fascinujúci a možno dokonca jedinečný. Aj napriek monolitickému dizajnu a predovšetkým krytým kolesám je vozidlo normálne ovládateľné pre každodenné použitie. Kvôli tomu musel byť automobil mierne rozšírený, aby to ovládaniu kolies nevadilo. Jednoliatosť už sa toľko neprejavuje v interiéri, ktorý bol tiež špeciálne upravený. Zatiaľ nie je jasné, či o pohon sa naďalej stará spaľovací motor alebo bol nahradený elektromotorom. Cena je údajne 1 milión USD.

-jj-, zdroj a foto: Rolls-Royce,

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov