Automagazin.sk
Oficiálne stránky najčítanejšieho motoristického magazínu na Slovensku


Toyota Aygo sa stala crossoverom, zoznámte sa s konceptom X prologue

Toyota už niekoľkokrát oznámila, že nemieni odstúpiť zo segmentu A. Tu je dôkaz - koncept Aygo X prologue, ktorý nie je ničím iným ako mestským crossoverom.

Európsky trh ovládajú crossovery, ktoré postupne vytláčajú klasické štýly karosérie. Zdá sa, že ani najmenší mestský segment A, sa proti tomuto trendu nevie ochrániť. Dôkazom toho je najnovší koncept Toyota, ktorý naznačuje, že nástupca skvelého Ayga bude mať tiež nafúknutú karosériu.

Musím uznať, že auto vyzerá atraktívne, aj keď je to pomerne bežné pre množstvo aktuálnych konceptov. Karoséria rozhodne kombinuje vlastnosti súčasného Ayga s modernosťou a praktickosťou vyhradenou pre väčšie automobily značky Toyota.

Dvojfarebný lak dokonale zapadá do odvážneho LED osvetlenia, ktoré je objemné vpredu aj vzadu a po celej šírke. Toyota sa netají, že ide o návrh zameraný na mladých, aktívnych zákazníkov, o čom svedčí držiak nosiča bicyklov v zadnom nárazníku.

Z technického hľadiska je Aygo X založený už známej platforme TNGA-B s novým Yarisom. Jedinou otázkou je, či je možné všetky lákadlá prezentovaného konceptu prepašovať aj do produkčnej verzie. Je potrebné mať na pamäti, že Aygo je doteraz populárnym modelom aj vďaka svojej rozumnej cene. Zmena charakteru tela môže výrazne ovplyvniť aj jeho cenu.

Foto: Toyota

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená.

Odoslaním vyjadrujete súhlas s podmienkami Ochrany osobných údajov